Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 8. apríl 2021

Insta-famous nábytok

Instagram je skvelou platformou na hľadanie inšpirácie aj nových trendov. Platí to nielen v prípade módy, ale aj pri interiérovom dizajne a nábytku.

Insta-famous nábytok

Instagram je skvelou platformou na hľadanie inšpirácie aj nových trendov. Platí to nielen v prípade módy, ale aj pri interiérovom dizajne a nábytku. Vďaka Instagramu sa totiž doslova preslávilo niekoľko kúskov nábytku, do ktorých sa zamilovali známe osobnosti a následne aj všetci milovníci dizajnu. Tento nábytok tak môžeme pokojne nazvať insta-famous. Ide o unikátne, vo väčšine prípadov nadčasové a dnes už aj kultové kúsky, ktoré premenia každý interiér.

Sedačka Mario Bellini Cameleonda

Sedačka, ktorá svojimi mäkkými tvarmi a oblou siluetou doslova pozýva na to, aby ste sa do nej zvalili a vychutnali si chvíľku pohody a relaxu. Zamilovali sa do nej mnohé známe influencerky od Aimee Song až po Elsu Hosk.

@eggcanvas 

Sedačka Togo

Rovnako populárnou voľbou je sedačka Togo, ktorá je takisto založená na komfortnom looku. Oproti prvej sedačke však pôsobí viac ležérne, doslova loungovo a okmžite zaujme svojim tvarom do písmena U, ktorý vytvára pri sedení a ležaní doslova modernú kolísku.

alyssainthecity@alyssainthecity

Sedačka a kreslá Le Corbusier

Le Corbusier patrí k významným menám v interiérovom dizajne a nábytku, avšak teraz tieto kúsky začala objavovať aj širšia verejnosť. Klasická čierna sedačka s chrómovými detailmi alebo jej kreslová verzia sa tak stáva must-have kúskom moderných priestorov.

endlesslyloveclu@endlesslyloveclub

Kreslo Wassily

Jedno z najslávnejších kresiel vôbec je Wassily z dielne dizajnéra Marcela Breuera. Najčastejšou verziou je čierna a biela, no dnes sú dostupné aj rôzne unikátne prevedenia. Často sa kopíruje a býva inšpiráciou pri tvorbe podobných modelov. Originál je však statement kúsok, ktorý nikde nevýjde z módy.

sasha.mei@sasha.mei

Zrkadlo Ettore Sottsass Ultrafragola

Toto veselé, pozitívine pôsobiace zrkadlo ste už mohli zazrieť v interiéroch Emili Sindlev či Elsy Hosk, ale aj mnohých ďalších štýlových žien. Vďaka svojmu zvlnenému rámu vo zaujímavých, pastelových farbách dokáže okamžite upútať a priestor posunúť na veľmi chic level.

hoskelsa@hoskelsa

Stoličky Cesca

Ďalším veľmi populárnym kúskom z dielne dizajnéra Marcela Breuer sú stoličky Cesca, ktoré kombinujú chrómový rám s ratanovými prvkami. Pôsobia veľmi ležérne, nadčasovo a hodia sa do každého interiéru a ku rôznym štýlom.

cassdimicco@cassdimicco

Foto: Instagram

984

Súvisiace články