Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 5. apríl 2021

Bývanie po francúzsky

Štýl francúzskych žien milujeme kvôli jeho ležérnosti, elegancii a nenapodobiteľnému šarmu. Táto charakteristika však vystihuje aj franúczske interiéry, ktoré sú rovnako pôsobivé, ako šatníky Francúzok.

Bývanie po francúzsky

Štýl francúzskych žien milujeme kvôli jeho ležérnosti, elegancii a nenapodobiteľnému šarmu. Táto charakteristika však vystihuje aj franúczske interiéry, ktoré sú rovnako pôsobivé, ako šatníky Francúzok. Sú plné svetla, moderných elementov s nadčasovou podstatou, ale aj kúskov s históriou a prírody. Ako francúzsky dojem priniesť aj k sebe domov?

Maxi zrkadlá

Nadrozmerné zrkadlá sú nenahraditeľným kúskom. Nič iné nedokáže priniesť takú mágiu do priestoru, ako statement zrkadlo. Siahnuť môžete po starožitných kúskoch s bohatou minulosťou, ktoré je možné často vidieť vo francúzskych interiéroch. Ak však hľadáte niečo nenápadnejšie, tak sa nebojte siahnuť po minimalistickom kúsku. Dôležitá je veľkosť a na tej by ste sa nemali ostýchať.

@leasy_inparis 

Vintage koberce

Francúzky milujú textúry, ktorými nešetria ani v interiéroch. Do priestorov ich prinášajú napríklad aj prostredníctvom kobercov, ktoré pôsobia komfortne, mäkko a v konečnom dôsledku vytvárajú aj teplo domova. Vintage pôsobiace koberce sú ideálnou voľbou, nikdy nevyjdú z módy a zapadnú do každého štýlu interiéru. Vyberte si koberec, ktorý vám vydrží roky, je to investícia, ktorá sa oplatí.

annelauremais@annelauremais 

Záhradný nábytok v interiéri

Ležérnosť typická pre Francúzky sa môže v interiéri odraziť aj takto - záhradným nábytkom. Odvaha, uvoľnenosť a pritom nenútenosť je to, čo charakterizuje francúzsky lifestyle, preto sa ho netreba báť. Takéto prvky môžete často vidieť aj v interiéroch chic parížkych bistier alebo kaviarní, čo svedčí o nadčasovosti tohto prístupu.

ruerodier@ruerodier 

Starožitné svietidlá

Francúzske interiéry sú často plné starožitných, vintage kúskov. Prinášajú do priestoru harmóniu k modernosti, ale zároveň aj glamour minulosti. Je to ako klenot pre interiér a ak máte možnosť, siahnite po pravom starožitnom kúsku. Ak nezoženiete stropné svietidlo, veľký efekt urobí aj menší kúsok ako stojaca lampa alebo malá príručná lampička.

abkasha@abkasha 

Suché rastliny

Zrejme najjednoduchšia a najrýchlejšia zmena, ktorú do svojho interiéru môžete priniesť sú sušené rastliny. Tie skutočne nechýbajú takmer žiadnemu francúzskemu bývaniu, zrejme aj preto, že v sebe nesú nikdy nekončiacu sa letnú atmosféru, romantiku aj sentimentálneho ducha. Vyberať si pritom môžete z najrôznejších typov kvetov, kytíc či listov.

sabinasocol@sabinasocol 

Sviečky a svietniky

Vonné sviečky a svietniky dokonalo zapadajú ku ostatným spomínaným kúskom. Ide síce len o detaily, ale tie dokážu urobiť veľký rozdiel. Ak by ste si mali vybrať len jediný typ doplnku, mali by to byť práve sviečky alebo svietniky, ktoré v modernom priestore vždy vytvoria magickú atmosféru s bohémskym duchom.

ruerodier2@ruerodier 

Odpočívadlá

V prípade, že hľadáte väčší kus nábytku, zvážte napríklad odpočívadlo. Ani sedačka, ani kreslo, ale skôr také dizajnové loungové sedenie. V priestore urobí výrazný efekt pretože pôsobí mimoriadne luxusne a moderne. Umiestniť ich pritom môžete do rôznych miestností, do obývačiek, spální, šatníkov či dokonca kúpeľní. Nehovoriac o tom, že neustále vyzerá veľmi chic.

mija mija @mija_mija

Foto: Instagram

1140

Súvisiace články