Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 30. december 2019

Udržateľné značky bytových doplnkov

Módny priemysel robí významné kroky na to, aby zredukoval svoj negatívny dopad na životné prostredie. My ako spotrebitelia sa zase snažíme vyhýbať fast fashion aneetickej móde, avšak zmeny klepšiemu môžeme urobiť aj vďalšej sfére- pri bytovom dizajne.

Udržateľné značky bytových doplnkov

Módny priemysel robí významné kroky na to, aby zredukoval svoj negatívny dopad na životné prostredie. My ako spotrebitelia sa zase snažíme vyhýbať fast fashion a neetickej móde, avšak zmeny k lepšiemu môžeme urobiť aj v ďalšej sfére- pri bytovom dizajne. Našli sme udržateľné značky, ktoré vám v tom pomôžu.

Tekla

Kodanská značka ponúka prepracované prírodné výrobky, ktoré si vás získajú svojou kvalitou a exkluzívnym pocitom. V ich ponuke nájdete bytové textílie vrátane osušiek, posteľnej bielizne či diek z organickej bavlny, merina, kašmíru, ale aj recyklovanej bavlny.

 

Buffy

Buffy je jednou z najlepších značiek recyklovaných perín, vanúšov a diek na trhu. Produkty vyrába z recyklovaných plastových fliaš, či ekologicky vypestovaného eukalyptu. Všetko je na dotyk jemné a príjemné a na výber máte množstvo štýlov.

buffy

Wearth London

Na tejto stránke nájdete množstvo ekologických značiek, ktoré vyrábajú najrôznejšie produkty do domácnosti. Nájdete tu aj kategóriu zero waste a nakúpite všetko od šperkov z recyklovaného striebra až po kuchynské potreby.

wearthelondon

 

One Nine Eight Five

Bytové textílie vyrobené v Británii nájdete v ponuke tejto značky, ktorá sa môže pýšiť skutočne rôznorodou ponukou štýlov, farieb a dizajnov. Všetky zložky produktov sú ekologické a vyrobené etickým spôsobom.

onenine

Weaver Green

Destinácia na nákup interiérových aj exteriérových kobercov, vankúšov, ale aj stolíkov či vakov. Všetko je vyrobené zo 100% recyklovaných plastových fliaš bez toho, aby obetovali štýl či dizajn. Okrem toho ponúka výrobky od remeselníkov naprieč Európu a Áziou.

weaver

MAiK

Na stránkach MAiK nájdete farebné bytové textílie vrátane obrusov, podložiek, ale aj ponožky či podnosy. Všetko sa balí do recyklovaných balení, ktoré sú rozložiteľné a ďalej recyklovateľné.

maik

Koala

Väčšie kusy nábytku ako sedačky, kreslá či dokonca rámy postelí a matrace nájdete na austrálskej stránke Koala. Okrem toho, že ich produkty sú vyrobené udržateľným spôsobom a navyše prispievajú na ochranu ohrozených druhov ako koaly a korytnačky.

koala

Foto: archív značiek, Instagram

1218

Súvisiace články