Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 23. december 2019

Taniere pre dobrý účel

K móde neodmysliteľne patrí aj dávka filantropie. V predvianočnom čase si to mnohí uvedomujeme omnoho viac ako kedykoľvek počas roku.

Taniere pre dobrý účel

K móde neodmysliteľne patrí aj dávka filantropie. V predvianočnom čase si to mnohí uvedomujeme omnoho viac ako kedykoľvek počas roku. Možno aj preto je toto obdobie ideálne na prepojenie dizajnu s charitatívnym cieľom. Presne preto vznikla kolekcia tanierov, ktorú vytvorili známi umelci a dizajnéri.

S projektom prišla herečka Sonam Kapoor Ahuja, Isha Ambani Primal a architektka Rooshad Shroff, ktoré oslovili osobnosti ako Christian Louboutin, Olympia Le-Tan, Tanya Goel či Anamika Khanna a mnoho ďalších, ktoré vytvorili dizajn tanieru podľa svojej vízie.

Tieto taniere boli následne umiestnené do dražby, ktorá prebehla v Bombaji. Prostriedky, ktoré sa v dražbe získali boli venované neziskovej organizácii CITTA, ktorá zastrešuje výstavbu škôl pre dievčatá v Indii. Využité budú na výstavbu školy v indickom meste Jaisalmer. Kolekcia bola dostupná online, pričom v ponuke bolo 12 dizajnov a finálna kolekcia bola vydražená v akčnom centre. Samozrejme taniere nie sú určené na stolovanie, ide o umelecké kúsky, ktoré zastávajú úlohu dekoratívneho umenia.

Foto: Rooshad Shroff, Ravi Mistry

865

Súvisiace články