Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 22. november 2019

Vianočný stromček podľa Christiana Louboutina

Luxusný londýnsky hotel Clardige’s každoročne pripraví vianočný stromček vspolupráci so známym dizajnérom. Počas celého predvianočného avianočného obdobia tak skrášľuje hotelové lobby aje vystavený na obdiv každému hosťovi.

Vianočný stromček podľa Christiana Louboutina

Luxusný londýnsky hotel Clardige’s každoročne pripraví vianočný stromček v spolupráci so známym dizajnérom. Počas celého predvianočného a vianočného obdobia tak skrášľuje hotelové lobby a je vystavený na obdiv každému hosťovi. Tento rok sa o jeho dizajn postaral dizajnér Christian Louboutin.

Táto tradícia začala v roku 2009, kedy vianočný stromček podľa seba ozdobil John Galliano za značku Dior. Odvtedy sa o jeho dizajn postarali aj Christopher Bailey za značku Burberry (2015), Alber Elbaz za Lanvin (2011), Dolce & Gabbana (2014), Karl Lagerfeld (2017) či naposledy Diane von Furstenberg. Teraz prišiel na rad dizajnér topánok, ktorého výtvory sa preslávili svojou červenou podrážkou.

Keďže tento rok ide o 10.ročník tejto tradície, hotel Claridge’s si chcel vybrať niekoho, koho považujú takmer za súčasť hotela. Keďže Christian Louboutin je tu veľmi častým hosťom, výber bol jednoduchý. Čím je inšpirovaný? Obdobím cestovania vlakom medzi, ale aj samotnými cestami dizajnéra, ktorý strávi veľa času na ceste medzi Londýnom a Parížom. Vytvoril tak The Loubi Express, celý tematický koncept čarovnej zimnej krajiny, ktorá teraz dekoruje hotelové lobby.

2 3

Centrály je samozrejme stromček pokrytý jemnou snehovou prikrývkou, klasickými guľami v zlato-červenej kombinácii, medovníkmi, ale aj rúžmi a s masívnou korunou na špici namiesto hviezdy. Pod nim sú krásne naaranžované vianočné darčeky zabalené do hnedého papiera a previazané červenou stuhou. „Vlaky mi v istom zmysle pripomínajú romancu. Nechávajú vás snívať o okolí, ktorým práve prechádzate. Pre mňa tiež predstavujú trochu odpočinku v uponáhľanom svete,“ povedal dizajnér a dodal, že je veľmi rád, že mohol priniesť kúsok Paríža do Londýna.

4

Túto čarovnú expozíciu dopĺňa aj vlakový vozeň zahalený do červenej farby a s príznačným názvom The Loubi Express. Vôbec nejde iba o dekoráciu, je to skutočný reštauračný vozeň, ktorý servíruje dobroty ako tempura krevety, hľuzovkové truffles či hotelovú klasiku- lobster wellington.

Foto: archív hotela

1533

Súvisiace články