Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 4. november 2019

Skrášľovací kútik – sen každej ženy

Každá žena potrebuje miesto, ktoré bude mať len a len pre seba. Asi neexistuje taká, ktorá by nestála o svoj vlastný kozmetický kútik – kráľovstvo šminiek, doplnkov, šperkov, ale aj miesto, kde sa stará o svoju pleť.

Skrášľovací kútik – sen každej ženy

Každá žena potrebuje miesto, ktoré bude mať len a len pre seba. Asi neexistuje taká, ktorá by nestála o svoj vlastný kozmetický kútik – kráľovstvo šminiek, doplnkov, šperkov, ale aj miesto, kde sa stará o svoju pleť. Spôsobov, ako si také miesto zariadiť, je niekoľko. Máme pre vás pár tipov.

Toaletný stolík

Keď je reč o skrášľovacom kútiku, prim hrá toaletný stolík. Ten si môžete vybrať buď vo variante so zrkadlom, alebo bez neho. Každá z možností ma svoje výhody aj nevýhody. Stolík by jednoznačne mal ladiť so zbytkom miestností.

Nepísaným pravidlom je, že stolík umiestňujeme do spálne. V prípade, že nemáte miesto navyše, môžete ho pokojne premiestniť aj do obývačky. Dôležité je, aby ste sa ráno líčili ideálne pri prirodzenom dennom svetle. Zle rozotretý mejkap, príliš výrazná lícenka alebo očné tiene môžu spôsobiť pekný trapas. Zároveň by vás však svetlo nemalo príliš ostro oslňovať. Ideálnym riešením je umiestniť stolík na stenu, ktorá je kolmá ku stene s oknom. Pri večernom líčení denné svetlo nevyužijete, a tak myslite aj na osvetlenie stolíka.

Toaletný stolík so zabudovaným zrkadlom

Klasický toaletný stolík má zrkadlo na otočnom paneli. Vďaka tomu s ním môžete rôzne manipulovať. Niektoré stoly sú konštrukčne riešené tak, že sa zrkadlo umiestňuje na sklápaciu plochu. Môžete ho teda elegantne schovať a z toaletného stolíka je razom písací stôl.

2

Toaletný stolík bez zrkadla

Pri voľbe stolíka bez zabudovaného zrkadla môžete viac zapojiť svojho kreatívneho ducha a vyšperkovať ho presne podľa vašich predstáv. Zrkadlo je srdce stola. Vďaka tomu, že ho nekúpite v sade, môžete si vybrať presne také, aké sa vám páči. Nezabudnite ho umiestniť do správnej výšky. Ak nechcete zrkadlo vešať, dá sa samozrejme len oprieť o stenu.

Nezavrhujte líčenie v kúpeľni

V dnešnej modernej dobe je technika na úplne inej úrovni, než tomu bolo pred pár rokmi. Dávno už neplatí, že by líčenie v kúpeľni malo nejaké fatálne dôsledky na výsledný mejkap. S príchodom LED osvetlenia a jeho čistého svetla sa situácia líčenia v kúpeľni obrátila k lepšiemu. Ak teda nemáte v byte miesto pre svoj kozmetický kútik, môžete si ho urobiť v kúpeľni. Kombináciou kvalitného zrkadla a dobrého kúpeľňového osvetlenia môžete aj v tejto miestnosti vykúzliť dokonalý look. Zrkadlo môžete navyše doplniť o nespočet poličiek a skriniek, do ktorých skryjete ďaleko viac, než by ste uložili do stolíka.

3

Náš tip: Kam na nákup vybavenia?

Lámete si hlavu s výberom zrkadla, osvetlenia alebo skriniek? Veľký výber moderného kúpeľňového vybavenia ponúka slovenský e-shop Sanitino.sk. Vybrať si môžete zo širokého sortimentu a svetoznámych značiek v oblasti sanitárneho vybavenia.

3047

Súvisiace články