Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 27. október 2019

Stena z recyklovaných kapsúl

Pražský Nespresso Boutique prešiel po 13 rokoch od otvorenia renováciou. Ide oprvý z9 Nespresso Boutiques vČesku ateraz je dekorovaný aj prvou stenou, ktorá bola vyrobená zrecyklovaných Nespresso kapuslí zdielne študenta UMPRUM, Tomáša Rachuneka.

Stena z recyklovaných kapsúl

Pražský Nespresso Boutique prešiel po 13 rokoch od otvorenia renováciou. Ide o prvý z 9 Nespresso Boutiques v Česku a teraz je dekorovaný aj prvou stenou, ktorá bola vyrobená z recyklovaných Nespresso kapuslí z dielne študenta UMPRUM, Tomáša Rachuneka.

V novom priestore butiku na Pařížskej ulici dominuje dizajnová stena v zlatistej farbe. Na jej výrobu bolo využitých 400 kíl hliníkových kapsúl Nespresso. Pokiaľ ste sa už niekedy viezli pražským metrom, veľmi rýchlo zistíte, čím bol dizajn steny inšpirovaný. Ikonické farebné obklady, ktoré tvoria stenu sú totiž poznávacím znamením jednotlivých staníc metra linky A v Prahe. Dizajn týchto dlaždíc má na svedomí architekt Jaroslav Otruba a bol dokonca patentovaný v roku 1976. Od 80.rokov dekoruje stanice pražského metra.

4  5 

Týmto spôsobom však Nespresso upozorňuje aj na problematiku recyklovania. Keďže materiál akým je hliník sa dá recyklovať nekonečne veľakrát bez toho, aby stratil na svojich vlastnostiach, cesta hliníkových kapsúl môže pokračovať ešte dlho po tom, ako si svoju šálku kávu vychutnáte. Každá kapsula sa dá totiž recyklovať a materiál sa následne môže ďalej využívať.

1

Nová stena v butiku vzdáva hold nielen Stovežatej, ale aj šíri myšlienku recyklácie, ktorá je veľmi dôležitým aspektom pre značku Nespresso. „Sme pyšní na to, že cirkulárny systém Nespresso na recykláciu hliníkových kapsúl funguje v Českej republike od roku 2014. Veríme, že touto stenou zákazníkov inšpirujeme, aby použité kapsule nevyhadzovali, ale využili naše služby odberu kapsúl priamo u nich doma,“ hovorí generálny riaditeľ Stefan Trojer.

2

Tak, ako každý Nespresso Boutique, aj tento na Pařížskej je ladený v duchu kávových rituálov ochutnávania kávy. Nechýbajú to preto kapsule v tých najrôznejších tónoch a intenzitách, ale súčasťou sú samozrejme aj najnovšie dizajnové stroje na prípravu kávy.

Foto: Nespresso

1121

Súvisiace články