Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 20. august 2019

Nábytok ako talizman

Pokiaľ vám meno Tim Labenda nič nehovorí, nezúfajte. Nie je známy pred masami, ale vzákulisí módy je rešpektovaným profesionálom.

Nábytok ako talizman

Pokiaľ vám meno Tim Labenda nič nehovorí, nezúfajte. Nie je známy pred masami, ale v zákulisí módy je rešpektovaným profesionálom. Nepatrí k mainstreamovým dizajnérom, avšak je to práve on, kto ťahá nitky za oponou. Nemecký návrhár teraz predstavuje svoj zmysel pre módu v kolekcii, ktorú vytvoril pre Westwing.

Tim vyštudoval módny dizajn na umeleckej vysokej škole v Pforzheime a v roku 2013 ho objavili šéfredaktorka nemeckého módneho magazínu, Christine Arp. V roku 2017 získal prestížnu International Woolmark Prize a na konte má stáže v Hugo Boss, Kenneth Cole či spoluprácu s módnym portálom, pre ktorý navrhol exkluzívnu kolekciu. V jeho tvorbe sa miešajú mužské prvky a ženský štýl, ktorý stavia do zaujímavej harmónie. Má rád eleganciu, no pritom nezabúda na prekvapivé elementy, pričom sa nevyhýba ani netradičným materiálom. Každá kolekcia a jednotlivé kúsky z jeho tvorby majú svoj príbeh. Tim totiž rozmýšľa konceptuálne a od toho sa odvíja aj jeho prístup k móde. Zabudnúť nemôžme ani na jeho prácu kreatívneho konzultanta pre jeden z najprestížnejších módnych domov súčasnosti- taliansku značku Missoni. Teraz sa však obul do bytového dizajnu a vznikla z toho kolekcia štýlového nábytku a doplnkov, ktoré nájdete v aktuálnej kampani na stránkach Westwing.

Ilustraun fotografia Tim Labenda www.westwing.sk 3  Ilustraun fotografia Tim Labenda www.westwing.sk 4 

Inšpirovaná je mystickými, tarotovými motívmi. Nájdete medzi nimi symboly s rôznym významom, hviezda symbolizuje dôveru, radosť a šťastie, slnko zase sebavedomie a oko intuíciu a empatiu. „Kolekcia pre Westwing je inšpirovaná tarotom, ktorého motívy ma od detstva fascinovali. Dokonca som nadšeným zberateľom tarotových kariet z celého sveta. Túto vášeň som chcel vložiť aj do tejto kolekcie. Mojimi obľúbenými kúskami sú mramorový stôl a riad zdobený týmito motívmi,“ povedal dizajnér.

KonferenunI stolk Opulence 70 vIA. 40 cm 349.90 www.westwing.skKonferenčný stolík Opulence, 349.90€, www.westwing.sk  Taburetka Tenderness 40 vIA. 40 cm 89.90 www.westwing.skTaburetka Tenderness, 89.90€, www.westwing.sk 
 

Kolekcia na jednej strane nesie v sebe mágiu a tajomno, no zároveň pôsobí upokojujúco a prívetivo. Využíva teplo pôsobiace farby, medzi ktorými sa objavili pastely, ale aj hlbšie tóny drahokamov. Zlaté, kovové detaily opäť podčiarkujú atmosféru celej kolekcie, avšak dodávajú jej aj moderné prvky. Kolekcia Tima Labendu je tak dokonalým talizmanom pre pokojný, moderný domov.

Oblieuka na vankA Devotion 50 x 50 cm 16.90 www.westwing.skObliečka na vankúš Devotion, 16.90€, www.westwing.sk 

Sada 4 tanierov Wisdom 23 cm 24.90 www.westwing.sk 1Sada 4 tanierov Wisdom, 24.90€, www.westwing.sk 

PlCd Fortune 150 x 200 cm 45.90 www.westwing.skDeka Fortune, 45.90€, www.westwing.sk  Oblieuka na vankA Virtue 50 x 50 cm 33.90 www.westwing.skObliečka na vankúš Virtue, 33.90€, www.westwing.sk 

Foto: Westwing

1335

Súvisiace články