Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 30. máj 2019

Výstava kostýmov Lady Gaga

Speváčka a herečka, Lady Gaga, je známa v šoubiznise svojimi extravagantnými kostýmami, ale aj outfitmi. Častokrát sú postavené na škandalóznom efekte a extravagancii, no mnohokrát nás už prekvapila aj sofistikovanými kúskami.

Výstava kostýmov Lady Gaga

Speváčka a herečka, Lady Gaga, je známa v šoubiznise svojimi extravagantnými kostýmami, ale aj outfitmi. Častokrát sú postavené na škandalóznom efekte a extravagancii, no mnohokrát nás už prekvapila aj sofistikovanými kúskami. Jej pohľad na módu a oblečenie je však v každom smere unikátny. Podľa Hotelu MGM v Las Vegas si dokonca zaslúži svoju výstavu.

Haus of Gaga, výstava, ktorá odštartuje zajtra a prebiehať bude až do 8.novembra predstaví viac ako 40 modelov zo súkromnej zbierky Lady Gaga, vrátane ikonických mäsových šiat, ktoré predviedla na odovzdávaní cien MTV VMA v roku 2009. Podľa slov kurátora výstavy, Nicolu Formichetti, boli šaty zachované a “vysušené ako to býva v prípade jerky,” čo je spôsob spracovania mäsa, pri ktorom sa zakonzervuje soľou a vysušením. Okrem toho budú na výstave prítomné rôzne masky, parochne, topánky a doplnky, ktoré Lady Gaga počas svojej kariéry využila. Medzi nimi sa nájdu napríklad extravagantné šaty a topánky Alexander McQueen, kúsky, ktoré mala na sebe vo filme Zrodila sa hviezda, či legendárna telefónová parochňa z videoklipu Telephone.

Súčasťou výstavy bude aj špeciálna kolekcia inšpirovaná štýlom kostýmov Lady Gaga.

Foto: archív výstavy

1238

Súvisiace články