Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 24. júl 2014

Smelo do zariaďovania interiéru s modrou

Farba dôvery si v čase ekonomických výkyvov a sociálnej neistoty vydobyla prvé miesto v rebríčku dizajnových odtieňov.Módny dizajnér Jean Paul Gaultier si občas „odskočí" aj do sveta nábytkového dizajnu. Plodná spolupráca s renomovanou značkou priniesla na trh aj tento zamatový skvost s jednofarebným či károvaným vyhotovením (vyrába Roche Bobois).V predchádzajúcich rokoch síce prenikali do interiéru tóny modrej kombinovanej so zelenou, v tomto roku však očakávajte viac monochrómu.

Smelo do zariaďovania interiéru s modrou

24.7.2014

Farba dôvery si v čase ekonomických výkyvov a sociálnej neistoty vydobyla prvé miesto v rebríčku dizajnových odtieňov.

modra_01
Módny dizajnér Jean Paul Gaultier si občas „odskočí" aj do sveta nábytkového dizajnu. Plodná spolupráca s renomovanou značkou priniesla na trh aj tento zamatový skvost s jednofarebným či károvaným vyhotovením (vyrába Roche Bobois).

V predchádzajúcich rokoch síce prenikali do interiéru tóny modrej kombinovanej so zelenou, v tomto roku však očakávajte viac monochrómu. Nad všetkými odtieňmi bude svietiť najmä žiarivá modrá, v škále Pantone označovaná ako „dazzling blue", ale pokojne môžete siahnuť aj po azúrovej či farbe majoliky. Ako pozostatok smaragdu, farby roka 2013, budú stále v kurze aj tóny tyrkysovej či zelenomodrej farby kačacieho peria.

modra_02
1. Jedálenská stolička 630 poteší všetkých, ktorí si aj pri stolovaní radi vychutnajú komfort „klubovky". Pod elegantným retro dizajnom ukrýva moderné technológie (vyrába Rolf Benz, predáva ZENO). 2. Príjemná plsť sa spojila s tvarom kosoštvorcov v jemných monochromatických nuansách (vyrába Paola Lenti). 3. Lampa FL/Y, ktorú navrhol Ferruccio Laviani, vábi svojou transparentnou hemisférou (vyrába Kartell). 4. Vankúš s drobným, jemne psychedelickým vzorom (predáva Marks & Spencer).

modra_03
Modré odtiene vnášajú príjemné chladenie aj do spálne (foto uprostred Marks & Spencer), ale rovnaké uplatnenie nachádzajú aj v móde (vľavo look z kolekcie jar-leto 2014 Paola Frani, vpravo Paul Smith).

modra_04
1. Podnos Ary spája súčasný dizajn s krásou jednofarebnej ľudovej kresby (predáva Heal´s). 2. Pohovku Nautil navrhol dizajnér Cédric Ragot v duchu hesla „pohodlný interiér, ochraňujúci exteriér" (vyrába Roche Bobois). 3. Kreslo Mamy Blue od Roberta Lazzeroniho vás doslova „objíme vo svojej náruči" z mäkkej modrej kože (vyrába Poltrona Frau). 4. Sada keramických misiek (predáva Bellarose.cz).

modra_05
1. Séria taburetov Elephant je dôkazom, že dizajnové štúdio Nadadora má zmysel pre drobné, ale zato esenciálne prvky interiéru (vyrába Sancal). 2. Kúsok Artù vnáša do utilitárneho sveta kancelárií závan hravosti. Dostať ho možno v troch veľkostiach a v troch rozličných povrchových úpravách, vrátane modrej kože Pelle Frau (vyrába Poltrona Frau).

text: Anna Salvová
foto: archív firiem

Článok bol uverejnený v magazíne Top trendy v bývaní 2014.


 

    3716

    Súvisiace články