Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 8. október 2013

Shopping list: Bottega Veneta otvára svoj prvý Maison

Bottega Veneta otvorila v prestížnej lokalite Via Sant'Andrea 15 v Miláne svoj prvý Maison na svete. Nový obchod predstavuje rozšírenie vlajkovej predajne na Via Montenapoleone 5, a stal sa tak druhým butikom Bottega Veneta v srdci milánskej módnej štvrti.

Shopping list: Bottega Veneta otvára svoj prvý Maison

8.10.2013

Bottega Veneta otvorila v prestížnej lokalite Via Sant'Andrea 15 v Miláne svoj prvý Maison na svete. Nový obchod predstavuje rozšírenie vlajkovej predajne na Via Montenapoleone 5, a stal sa tak druhým butikom Bottega Veneta v srdci milánskej módnej štvrti. Maison ponúka celý sortiment značky, vrátane dámskeho a pánskeho oblečenia ready-to-wear, kabeliek a drobného koženého tovaru. Okrem toho aj cestovné tašky, okuliare, topánky, hodinky, parfumy, šperky a klenoty, ale aj nábytok a predmety pre domácnosť.

Bottega_Venetta_Maison_1_Maison
S celkovou rozlohou 1060 m2 v budove z 18. storočia, je prízemie butiku určené oblečeniu a doplnkom pre mužov a ženy, zatiaľ čo horná časť ponúka lifestylové produkty Bottega Veneta, okrem iného nábytok a kolekciou šperkov. Priestrannosť a intimita sú perfektne vyvážené, s cieľom zabezpečiť exkluzívny zážitok z nakupovania v súlade s filozofiou značky, ktorá je synonymom pre diskrétny a nenápadný luxus.

Bottega_Venetta_Maison_2_LR

Bottega_Venetta_Maison_3_LR
Interiér Maisonu navrhol Tomas Maier, kreatívny riaditeľ Bottega Veneta, s myšlienkou ľahkosti. Svetlosť priestoru podporujú veľké okná, balkóny a presklená fasáda prepájajúca butik s nádvorím. To je obklopené klenbami a stĺpmi z dekoratívneho kameňa Montorfano, s fontánou uprostred. Všeobecne bolo cieľom vytvoriť priestor, ktorý odráža identitu Bottega Veneta v krajine, kde má značka svoje korene, na mieste, ktoré vzdáva hold a zároveň reprezentuje krásu a diskrétnosť milánskej architektúry.

Bottega_Venetta_Maison_4_LR

Bottega_Venetta_Maison_5_LR
Dizajn interiéru zahŕňa decentné, ale zato luxusné prvky ako napríklad steny pokryté semišom, mohérový čalúnený nábytok s koženými detailmi, koberce z vlny Wilton a skryté svietidlá, ktoré vytvárajú originálny efekt a pocit trojrozmernosti. Vstupný priestor zdobí mramorová dlažba, takzvaná Venetian terrazzo. Zakrivené schodisko je z extra ľahkého skla, dreva tulipánovníka a bronzu. Z týchto materiálov je aj väčšina ďalšieho vybavenia butiku. Priestor prestupuje svetlá paleta farieb, od rôznych odtieňov šedej v pánskom oddelení, cez neutrálnu béžovú až po svetlo ružové v častiach venovaným ženám. Ako povedal Tomas Maier, otvorenie tohto obchodu ilustruje prirodzený rast značky.

Bottega_Venetta_Maison_6_LR

pripravila: Jana Zajasenská


    3110

    Súvisiace články