Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 21. júl 2021

Elitné dovolenkové destinácie v Európe

Európa je plná nádherných miest a vybrať tie najkrajšie vôbec nie je jednoduché, pretože každá z nich má čosi do seba. Avšak tieto destinácie si získali aj svetové elity či celebrity, ktoré sa každé leto vracajú, aby si tam vychutnali poriadnu dávku unikátnej atmosféry.

Elitné dovolenkové destinácie v Európe

Európa je plná nádherných miest a vybrať tie najkrajšie vôbec nie je jednoduché, pretože každá z nich má čosi do seba. Avšak tieto destinácie si získali aj svetové elity či celebrity, ktoré sa každé leto vracajú, aby si tam vychutnali poriadnu dávku unikátnej atmosféry.

St. Tropez

Francúzska riviéra je snáď synonymom luxusného lifestylu. Maríny preplnené monumentálnymi jachtami, promenády lemované luxusnými butikmi a reštaurácie servírujúce jedlá od najlepších šéfkuchárov. Toto všetko popri dramatických a pritom romantických pobrežiach, ktoré sú stvorené nielen na jachtenie, ale aj na klasické slnenie na pláži. Dovolenkovať tu zvykne sama Beyonce, Angelie Jolie či David a Victoria Beckham.

Mykonos

Destinácia, ktorá zažila enormný boom počas posledných rokov, aj práve kvôli veľkému záujmu zo strany celebrít, či už elitných športovcov alebo nasjlávenejších modeliek. Lokálne služby tak musia držať krok s vyokými nárokmi a nemajú problém ponúknuť tie najmodernejšie vily, vychytené beach cluby, skvelé reštaurácie a samozrejme aj výdatný shopping. Toto všetko spolu v kombinácii s dramatickými výhľadmi na calderu, sopečné kopce a nekonečnú modrú, v ktorej sa stretáva nebo a more.

woody van der straeten dZH5zevzGjs unsplash

Lago di Como

Nielen moria a oceány, ale aj jazerá lákajú svojou krásou a pokojom. Lago di Como je dokonalým príkladom. Nachádza sa na severe Talianska v regióne Lombardia a každý rok sem priláka množstvo známych osobností od Donatelly Versace cez Georga Clooneyho až po Chiaru Ferragni. Mnohí tu majú privátne vily, iní zase uprednostňujú služby 5* hotelov s old world šarmom. Obrovské jazero obklopené dokonalou prírodou a historicky pôsobiacimi hotelmi je doslova návod na dokonalú pauzu od všedných dní.

antonio gabola GkyYYDe6YKg unsplash

Ibiza

Španielska klasika, ktorá je známa aj ako party island sa môže pochváliť nielen svetovými klubmi, ale aj nádhernou prírodou, ktorá je častokrát práve v prospech žúrov prehliadaná. Kombinácia dokonalého mora, rozkvitnutých útesov a exkluzívnej atmosféry, ktorú tvoria top služby v hoteloch a podnikoch a pestrá ponuka reštaurácií, aktivít či butikov tu láka mnohé svetové celebrity vrátane Kate Moss či Paris Hilton. Na svoje si tu určite prídu aj tí z nás, ktorým nighlife nič nehovorí.

ibiza ibiza ibiza zImMn5pyLXc unsplash

Capri

Ostrov Capri čoraz častejšie láka milovníkov krásnej prírody a exkluzívnej atmosféry. Kedysi tu dovolenkovala aj samotná Jackie Kennedy a dnes je Capri útočiskom mnohých svetových modeliek a influenceriek. Má všetko, čo ku dokonalému relaxu patrí, dokonalú taliansku kuchyňu, glam atmosféru, romantické západy slnka na útesoch a dych-berúce výhľady. Úplne inú stránku ostrova si môžete vychutnať z jácht, ktoré tu majú ideálne podmienky na plavbu.

sofia mv aWdjUn4 unsplash

Sardínia

Taliansko je skutočne bohaté a rôznorodé. Každé miesto je výnimočné niečim iným a Sardínia je častokrát prezývaná aj Karibikom Stredomoria. Pláže a tyrkysové more ako tu skutočne nájdete už len v Karibiku. Zrejme práve tie lákajú mnohé známe osobnosti, ktoré si najmä v oblasti Costa Smeralda užívajú všetky krásy ostrova, či už z jachty, súkromnej vily alebo boutique hotela. Porto Cervo je zase známe luxusnými podnikmi, dizajnérskymi butikmi a svojim presláveným prístavom, v ktorom nájdete tie najopulentnejšie jachty.

ivan ragozin G5MRCi0qRog unsplash

Foto: Adobe Stock, Unsplash

1166

Súvisiace články