Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 1. august 2019

Cestovateľské aplikácie pre každý typ cestovateľa

Každú sféru nášho života zasahujú technológie. Výnimkou nie je ani cestovanie, čo určite poznáme všetci na vlastnej koži.

Cestovateľské aplikácie pre každý typ cestovateľa

Každú sféru nášho života zasahujú technológie. Výnimkou nie je ani cestovanie, čo určite poznáme všetci na vlastnej koži. Predtým, ako sa vydáme niekam na dovolenku pozorne preskúmame Tripadvisor, prípadne hľadáme najlepšie ceny leteniek na Kiwi. Avšak tieto aplikácie posúvajú cestovanie na úplne novú úroveň.

Packpoint

Jednoduchá a veľmi nápomocná aplikácia pred akoukoľvek cestou, pomôže vám totiž pri balení. Nezáleží na tom, či sa chystáte navštíviť rodičov na víkend, alebo cestujete na mesačnú dovolenku to Ázie. Podľa destinácie a počasia vám odporučí veci, ktoré by ste nemali vynechať a vy si do tohto zoznamu kedykoľvek môžete pridať ďalšie nevyhnutnosti. Pri balení si už len odčiarkne, čo ste si zbalili a predtým ako vyrazíte si to môžete celé ešte raz skontrolovať.

Screenshot 2019 08 01 at 17.29.42

 

Detour

Spoznajte lepšie destináciu, v ktorej sa práce nachádzate. Pomocou tejto aplikácie už nebudete potrebovať žiadne fakultatívne zájazdy či sprievodcov. Prevedie vás 19 krajinami po celom svete, a momentálne má k dispozícii viac ako 150 audiokomentárov. Spoznávať môžete miesta ako Rím, San Francisco či Marrákeš. Momentálne je však v Európe dostupná len pre Androidy.

Screenshot 2019 08 01 at 17.40.08

 

All Trails

Milovníkov turistiky poteší táto aplikácia, ktorá má zmapovaných 75-tisíc turistických chodníkov. Odporučí vám ideálnu trasu na bicykel, na beh aj bežnú prechádzku. Každý chodník má navyše recenzie a tipy od turistov.

Screenshot 2019 08 01 at 17.39.39

Gas Buddy

Vďaka tejto aplikácii nielenže nájdete najvhodnejšie ceny benzínu a nafty vo vašom okolí, ale ponúka aj možnosť cash back v prípade, že tankujete od značky vybraných výrobcov. Ideálna aplikácia na roadtripy, ale aj na akúkoľvek dovolenku v prípade, že si prenajímate auto.

Screenshot 2019 08 01 at 17.43.02

Pelipecky

Tento rok sme v Pelikáne spustili aj našu vlastnú mobilnú aplikáciu, ktorú by som Vám takto chcel dať do povedomia. Ak máte záujem si ju otestovať, je voľne dostupná na Google Play a takisto aj na Apple Store..
S novou aplikáciou od Pelikána si viete priamo cez telefón nakúpiť letenky a pobyty. Svoje rezervácie môžete pomocou nej aj spravovať. Môžete v nej aj čítať články o cestovaní a to aj offline, napríklad počas letu do vašej vysnívanej destinácie. Aplikácia prináša aj tipy na aktuálne výpredaje leteckých spoločností, takže budete vždy vedieť o tom keď sa objaví lacná letenka do krajiny kam chcete cestovať. 

 Pelipecky aplikácia 003

DUFL

Táto aplikácia je chuťovka. Navrhnutá bola pre business cestovateľov, no využívať ju môže hocikto. Po registrácii každý užívateľ dostane welcome kit, ktorý obsahuje kufor a iné cestovateľské nevyhnutnosti. Ten naplníte podľa toho, čo potrebujete a v aplikácii naplánujete vyzdvihnutie. Kufor vás následne počká na mieste, ktoré zadáte. Obsah kufra bude uložený v šatníkoch DUFL a vy sa jednoducho balíte len klikaním na fotky vecí, ktoré potrebujete. Na konci pracovnej cesty takisto kufor neberiete so sebou, jednoducho ho necháte v hoteli, kde ho DUFL vyzdvihne. Vaše veci operie a pripraví na ďalšie použitie. To znamená, že vy nemusíte cestovať s batožinou, nemusíte sa už baliť ani starať o údržbu vecí.

Screenshot 2019 08 01 at 18.03.04

 

EatWith

Aplikácia stvorená pre všetkých milovníkov autentickej gastronómie. Umožňuje vám zažiť lokálnu kuchyňu priamo u domácich, či už bežných ľudí, majiteľov reštaurácií či šéfkuchárov. V aplikácii nájdete, kto a čo aktuálne varí a akými jazykmi hovorí.

Screenshot 2019 08 01 at 17.54.14

 

TripIt

S touto aplikáciou zvládnete naplánovať aj komplikovanejší zájazd. Je super pomocníkom v prípade, že sa chystáte na viacero miest v rámci jednej dovolenky a na roadtripy. Pomocou nej si naplánujete itinerár na každý deň, môžete si dokonale rozdeliť svoj čas a zorganizovať dni. Môžete si do nej nahrať dátumy a časy odletov, prenájmu auta, rezervácie, ale aj rôzne iné plány.

Screenshot 2019 08 01 at 17.56.49

Foto: archív firiem

1879

Súvisiace články