Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 26. október 2016

Prečo si Omán zaslúži prívlastok fascinujúci?

Ešte donedávna bol neprebádanou arabskou krajinou, dnes je TOP dovolenkovou destináciou a miestom, kam sa určite musíte pozrieť! Čím sa Omán odlišuje od ostatných exotických destinácií?

Prečo si Omán zaslúži prívlastok fascinujúci?

Ešte donedávna bol neprebádanou arabskou krajinou, dnes je TOP dovolenkovou destináciou a miestom, kam sa určite musíte pozrieť! Čím sa Omán odlišuje od ostatných exotických destinácií?

Ománsky sultanát si aj napriek modernosti zachoval šarm tradičnej arabskej krajiny. Nenájdete tu mrakodrapy, skôr budovy s architektúrou pripomínajúcou rozprávky Tisíc a jednej noci. Upravené mestečká, úchvatné mešity, zelené trávnaté plochy, kokosové plantáže, stánky s čerstvým šťavnatým ovocím, milí a vždy usmiati Ománčania, čistota a poriadok. Nazývajú ho aj Švajčiarskom Stredného východu, a to vďaka vyspelej ekonomike a všeobecnej bezpečnosti.

oman 2

Dovolenku ako v Ománe nezažijete nikde inde na svete. Pohostinnosť miestnych a kvalitné služby v špičkových rezortoch vás ohromia! Exkluzívne hotely nájdete v stredisku Salalah, ktoré leží na južnom pobreží a je známe unikátnymi plážami s jemným bielym pieskom, lemovanými palmami, ktoré spolu tvoria priam magazínový kolorit. Teplučký Indický oceán nadchne tých, korí preferujú kúpanie a oddych. Arabské more, ktoré na tomto mieste obkolesuje pevninu, je domovom stoviek delfínov, ktoré zahliadnete z pláže či počas lodného výletu, v rámci ktorého si s nimi môžete aj zaplávať.

oman 4 2

Zažili ste už noc v púšti? Odvážlivcov nadchne výlet do tzv. Strateného mesta, kadiaľ kedysi prechádzali karavány s ťavami, smerujúce do Saudskej Arábie. Vydajte sa aj vy touto cestou a budete mať možnosť vidieť ťavy i dych berúci západ slnka nad pieskovými dunami. Jedinečné okamihy prežijete počas beduínskej noci v púšti, za spevu domácich, odetých v tradičných oblekoch, ktorých rytmy sa budú rozliehať pod jasnou nočnou oblohou plnou hviezd.

oman 5

Najlepšie hodnotené hotely sa nachádzajú pri prekrásnej lagúne a ponúkajú kvalitné služby all inclusive. V exkluzívnych rezortoch Rotana Salalah Resort 5* a Al Fanar Hotel & Residences 4*+ nájdete navyše aj slovenských animátorov Klubu Leto, ktorí sa denne starajú o program detí i dospelých. S luxusnými službami a vynikajúcou gastronómiou sa stretnete aj v prestížnom hoteli Juweira Boutique 4*. Romantické prechádzky po nekonečných plážach pri západe slnka už len podčiarknu neopakovateľnú atmosféru tohto magického miesta.

oman 3

Kedy sa do Ománu oplatí cestovať? Pre európskych turistov sú najvhodnejšie podmienky v mesiacoch október, november a na jar, keď je more zohriate a teplota vzduchu sa pohybuje okolo príjemných 30 stupňov.

Do Ománu teraz môžete letieť priamym letom z Bratislavy s cestovnou kanceláriou Hydrotour a približne po 6-hodinovom lete vás na letisku privíta milá slovensky hovoriaca delegátka, takže o vás bude počas celého pobytu postarané. Navyše, cestovná kancelária ponúka aj možnosť výberu business class, vďaka čomu bude váš let omnoho komfortnejší. Využite teraz atraktívne zľavy a prežite dovolenku snov! Máme radi leto...

    3139

    Súvisiace články