Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 1. august 2016

Kam a s čím cestují nejstylovější čeští a slovenští muži?

Krátce před příchodem letní sezóny jsme oslovili slovenské a české gentlemany a sestavili pro vás inspirativní selekci hotelů. Zjistili jsme také, co nesmí chybět v jejich zavazadlech.

Kam a s čím cestují nejstylovější čeští a slovenští muži?

Krátce před příchodem letní sezóny jsme oslovili slovenské a české gentlemany a sestavili pro vás inspirativní selekci hotelů. Zjistili jsme také, co nesmí chybět v jejich zavazadlech.

bruno

Bruno Ciberej, moderátor
Moja práca v móde a láska k cestovaniu sa spája v hoteloch Sofitel So. Ide o mini sieť, ktorá prináša na každé z miest, kde sa nachádza, kúsok francúzskej elegancie. Na Mauríciu sa o detaily v hoteli postarala značka Kenzo, jej rukopis nájdete na vankúšoch, doplnkoch, ale aj na balení kozmetiky v kúpeľni. V Singapúre dotvoril vzhľad hotela Karl Lagerfeld a mimochodom ide o prvý hotel na svete, kde všetko v izbe ovládate pomocou iPadu. Ako v jedinom som zatiaľ nebol v Bangkoku, kde sa témy piatich zmyslov chopil Christian Lacroix.

Sofitel So Bangkok

V mojej batožine nesmú chýbať tenisky, pretože ležať niekde nikdy nevydržím. Chcem všetko vidieť, všetko zažiť, všetko ochutnať a na presuny musím mať niečo pohodlné na nohách. Valentino sneakers alebo Yeezy pre Adidas sú len niektoré z mojich v súčasnosti obľúbených...

photo by Branislav Simoncik EMMA

Filip Hrivňák, model
V New Yorku som si obľúbil The Standard High Line. Každá z jeho izieb má okno na celú stenu a užasný výhľad na Manhattan a rieku Hudson. Vidieť odtiaľ aj bývalú vyvýšenú trať metra, z ktorej sa stal obľúbený verejný park. Na streche hotela je legendárny tanečný klub s bazénom Le Bain a tiež bar Top of The Standard, vonku sú rôzne umelecké inštalácie a v zime dokonca klzisko.

IMG 3501

Praktickým doplnkom je pre mňa batoh Givenchy.

jakub polanka

Jakub Polanka, návrhář
Nemám moc rád hotely... naopak, rád a často zůstávám u přátel anebo jsem ubytován v autentických bytech pres airbnb. Mám rád pohodlí, vlastní kuchyně i charisma neturistických čtvrtí.

Barcelona Raval and Rambla 2014 02 05 PG 015

Nejpraktičtější doplněk je pro mě momentálně vlastní modro-černá třímetrová šála. I sebepraktičtějšímu oděvu dodá styl.

 michal borec1

Michal Borec, marketingový špecialista
Pri svojich cestách rád využívam služby siete designhotels.com. Jej členom je aj hotel Josef v Prahe, ktorý môžem nazvať svojím druhým domovom. V tomto hoteli ma majú veľmi radi, tak ako aj ja ich, a na znak úcty mi ako jedinému hosťovi pripravili špeciálne posteľné prádlo s mojím monogramom. Vo svete obľubujem tiež sieť W a najbližšie sa chystám vyskúšať sieť Shangri-La.

Hotel W TimesSquare NYC 770x1024

Moji priatelia sa mi smejú, že aj na tri dni som si schopný vziať veľký kufor... :) Môj argument je, že mužské veci sú väčšie a zaberajú v kufri viac miesta ako ženské oblečenie. Zvyknem sa baliť tak, aby som bol pripravený na každú situáciu, väčšinou si beriem bielu košeľu, sako, rifle, okrem tenisiek musím mať kvalitné topánky, opasok, slnečné okuliare, tiež biele tričká, sveter, mikinu, tepláky a plavky. Nikdy mi nechýba „lekárnička“, laptop, nabíjačky na všetky „divajsy“ a dobrá kniha. Ale predsa len som si spomenul na veci, ktoré mi nikdy nesmú chýbať, sú to moje cestovné talizmany: strieborná tabatierka s ušúľanými cigaretami, 3 gaštany a drevená mačka. :) To je už naozaj všetko!

filip zilka

Filip Žilka, optik
Hotely nemusím. Dávám přednost soukromí. Hodně se mi líbí například chaty Nebesa ve Slovinsku.

NebesaChalets kjer je na trenutke tisina glasba

Za nejlepší doplněk v batohu považuji samotný batoh a také sluneční brýle Yamamoto.

sasa jany

Saša Jány, CEO Elite Prague, Elite Bratislava
Momentálne som si obľúbil okolie Marbelly a učarovala mi atmosféra hotela Finca Cortesin, skvelý servis, vynikajúce jedlo a diskrétna atmosféra.

Finca Cortesin

Estetickým doplnkom je pre mňa už samotná batožina. Rád cestujem s príručným kufrom Tom Ford, v ktorom nikdy nechýba niektorý z mojich obľúbených šálov Hermés.

Více se dočtete v Top Fashion jar/leto 2016.

připravil: Milosh Harajda
foto: archiv respondentů

    3223

    Súvisiace články