Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 29. október 2019

VOSS: Fľaša ako korunný šperk pre jedinečnú vodu

Fľašu VOSS ste už pravdepodobne zahliadli, stal sa znej doslova lifestylový doplnok. Jej štíhly tvar doplnený charakteristickým nápisom je známy po celom svete, avšak voda vo vnútri je tým najdôležitejším produktom.

VOSS: Fľaša ako korunný šperk pre jedinečnú vodu

Fľašu VOSS ste už pravdepodobne zahliadli, stal sa z nej doslova lifestylový doplnok. Jej štíhly tvar doplnený charakteristickým nápisom je známy po celom svete, avšak voda vo vnútri je tým najdôležitejším produktom. Bez vody sa žiť jednoducho nedá a okrem toho má vplyv na funkciu našich orgánov, na fyzické a mentálne výkony, a sčasti aj na náš vzhľad. Tak prečo teda telu nedopriať to najlepšie, čo existuje?

Pokiaľ ste sa už stretli s pojmom artézska voda, viete, že ide o najčistejšiu vodu na Zemi. Je to podzemná voda, ktorá sa hromadí pod povrchom desiatky rokov a je prefiltrovaná cez hrubú vrstvu zeme. Vyviera sama na mieste, ktoré nazývame artézska studňa, čiže nie je potrebné ju ani čerpať. Na svete je množstvo lokalít, kde takáto voda vyviera, no VOSS pochádza zo severného Nórska.

Najväčším benefitom vody z artézskych studní však je jej obsah. Keďže ide o vodu, ktorá častokrát pochádza z hôr, obsahuje vysoký podiel rôznych minerálov. V prípade VOSS majú najvyššie zastúpenie chloridy, sodík a vápnik, ktoré sú nevyhnutné na správnu funkciu organizmu. Okrem toho obsahuje aj dôležitý podiel fluoridov a horčíku.

1  4 

Vďaka tomu, že sa artézska voda nachádza hlboko po zemou je tiež chránená pred znečistením, takže okrem filtrácie, ktorú jej zem poskytuje, ju aj dokonale konzervuje. Na povrch sa tak dostáva vo svojej najčistejšej podobe.

Samostatnou kategóriou je fľaša, ktorá preslávila túto značku. Veľmi veľa ľudí si ju kupuje práve kvôli nej a jej insta-friendly vzhľadu. VOSS-ka však vôbec nie je len akýsi módny doplnok či trend, ktorý zachvátil sociálne siete, aj keď je pravda, že krásna fľaša je čerešničkou na torte. Nás však zaujala aj z ekologického hľadiska, pretože je zabalená do sklenených fliaš, ktoré sa dajú využiť ešte veľmi veľa krát, či už do nej vlejete obľúbený čaj, ovocnú limonádu, alebo ju použijete ako vázu na kvetiny. Je tiež skvelou voľbou na servírovanie nápojov v prípade, že hostíte rodinný obed či večeru s kamarátmi.

3 5

Zatiaľ čo mnohí z nás registrujú základnú verziu VOSS minerálky, okrem nej existuje aj niekoľko ochutených variantov. Medzi nimi nájdete napríklad sviežu kombináciu limetka & mäta, netradičnú jahodu & zázvor či malinu & ružu.

2263

Súvisiace články