Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 6. máj 2019

Najlepšie zero waste aplikácie

Udržateľnosť zasahuje ďalej ako len do módy či kozmetiky, týka sa každého z nás. Jeho súčasťou je aj filozofia zero waste, ktorá sa snaží ľudí učiť, ako produkovať menej odpadu.

Najlepšie zero waste aplikácie

Udržateľnosť zasahuje ďalej ako len do módy či kozmetiky, týka sa každého z nás. Jeho súčasťou je aj filozofia zero waste, ktorá sa snaží ľudí učiť, ako produkovať menej odpadu. A keďže každý rok na svete vyhodíme viac ako 1,3 miliardy ton jedla, je načase zmyslieť sa. Jednoducho potravinársky priemysel má takisto čo doháňať, no minimálne vidíme aspoň malé zmeny a kroky k lepšiemu. Výborným príkladom sú tieto aplikácie.

Karma

Švédska aplikácia združuje viac ako 2000 predajcov jedla, ktorý do aplikácie každodenne pridávajú nepredané jedlo či drinky, ktoré si následne môžeme objednávať za zvýhodnené ceny. Zákazník si ich následne vyzdvihne priamo v reštaurácii. Takže pomocou aplikácie nielen ušetríte, ale aj zachránite kvalitné jedlo. Momentálne však aplikácia funguje iba v Paríži, Londýne a vo Švédsku. Pokiaľ však plánujete navštíviť tieto miesta, je to výborná stratégia ako sa dobre a výhodne najesť.

1

 

Too Good to Go

Táto aplikácia predáva Magic Bags, ktoré sú naplnené nepredaným jedlom z reštaurácií, bistier či pekární. Jedlo je samozrejme v záruke, je čerstvé a chutné. Pri objednávke však nikdy presne neviete, čo vaša Magic Bag obsahuje, čiže pri rozbaľovaní budete mať prekvapenie. Aplikácia zatiaľ funguje iba na britskom trhu.

2

 

Olio

Aplikácia Olio bola vytvorená na to, aby spojila susedov, ale aj susedné podniky. Medzi sebou môžu vymieňať nadbytočné jedlo, ale aj napríklad domáce produkty ako vlastnú zeleninu, limonády, či koláče, a takisto aj veci nesúvisiace s jedlom. Vymeniť tak môžete nedojedený cheesecake za požičanie kosačky. Táto aplikácia navyše funguje aj na Slovensku, čiže s prvými krokmi ku zero waste môžete začať okamžite!

3

Foto: archív aplikácií

1758

Súvisiace články