Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 1. september 2013

Čokoládové šperky cukrára Françoisa Payarda

Vedieť pripraviť francúzske makarónky je pre mnohých ľudí nepredstaviteľná úloha. Pre cukrára ako François Payard, ktorý pripravoval dezerty ocenené Michelinskými hviezdami, je to len jedna z rutinných zručností.Jeho delikátne dezerty sú, ako ich sám nazýva, čokoládovými šperkmi.

Čokoládové šperky cukrára Françoisa Payarda

1.9.2013

Vedieť pripraviť francúzske makarónky je pre mnohých ľudí nepredstaviteľná úloha. Pre cukrára ako François Payard, ktorý pripravoval dezerty ocenené Michelinskými hviezdami, je to len jedna z rutinných zručností.

Payard_01


Payard_profilJeho delikátne dezerty sú, ako ich sám nazýva, čokoládovými šperkmi. Francúz narodený v Nice mal ako dieťa „sladký" život. Odmalička sa totiž pohyboval v prostredí cukrárne Au Nid des Friandises, ktorú vlastnil jeho starý otec. Jeho ďalšie kroky viedli do Paríža, kde zbieral skúsenosti v mnohých renomovaných reštauráciách.

Francúz v New Yorku
Chuť cestovať a objavovať ho však ťahala ďalej, až nakoniec zakotvil v New Yorku, v hlavnom meste kozmopolitných chutí. Práve tu založil svoju prvú cukráreň François Payard Bakery, ktorá je určená aj pre bežných ľudí, neskôr aj prvú vlajkovú prevádzku na Upper East Side, ktorú tvorí cukráreň, bar a Salón de Thé.

Payard_02

Payard_03

pripravila: Anna Salvová
foto: Felipe Coronado


 

    4364

    Súvisiace články