Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Vlasy / 3. máj 2021

Ofina pre každý typ tváre

Ofiny sú momentálne opäť na vzostupe, čo môžeme vidieť na mnohých svetových influencerkách či celebritách, ktoré skúšajú nové strihy. Pokiaľ zvažujete malú alebo väčšiu zmenu aj vy, pomôžeme vám vybrať si ten správny štýl ofiny podľa typu tváre.

Ofina pre každý typ tváre

Ofiny sú momentálne opäť na vzostupe, čo môžeme vidieť na mnohých svetových influencerkách či celebritách, ktoré skúšajú nové strihy. Pokiaľ zvažujete malú alebo väčšiu zmenu aj vy, pomôžeme vám vybrať si ten správny štýl ofiny podľa typu tváre.

Závesy

Ideálny typ ofiny pokiaľ si nie ste isté, či do toho chcete ísť naplno. Hodí sa zrejme každému typu tváre, no nakjrajšie vynikne najmä s menším čelom. Krásne dokáže orámovať tvár a pridať jej definíciu. Perfektná voľba pre “začiatočníčky” alebo ako odrazový mostík ku väčším zmenám. Pokiaľ sa vám nebude výsledok páčiť, jednoducho ju zopnete alebo začešete a navyše aj rýchlo dorastie.

Ideálna pre: menšie čelo

@alicecatherine 

French Style

Momentálne veľmi obľúbená voľba, ktorá pôsobí mimoriadne chic a ležérne francúzsky. Nosiť sa dá s dlhými aj krátkymi vlasmi, čo je jej veľkou výhodou. Skvelo vynikne na vyššom čele, avšak hodiť sa bude každému, kto si želá zvýrazniť svoje črty a upriamiť pozornosť na oči, nos a pery, keďže ofina doslova púta pohľad na túto časť tváre.

Ideálna pre: vyššie čelo

bescene@bescene 

Hlboká

Ofina začínajúca vyššie na hlave dodá každej tvári viac objemu a mäkkosti. Vďaka svojej dĺžke taktiež upúta pozornosť na oči. Objem, ktorý vytvára opticky balansuje proporcie tváre, takže vyzerá viac súmerne a plnšie. Mladistvý štýl ofiny, ktorý okamžite uberie pár rokov a preto je ideálna pre akúkoľvek vekovú kategóriu.

Ideálna pre: oválnu tvár

juliastegner@juliastegner 

60’s

Táto ofina inšpirovaná štýlom 60.rokov je v tomto období takisto čoraz populárnejšia. Vďaka strategickému vrstveniu vytvára krásny objem a definuje tvár. Je ideálna pre hranatý typ tváre, ktorému dodáva na jemnosti a mäkkosti, opticky ju zjemňuje. Krásne vyzerá vo vlasoch upravených do jemných vĺn, no vynikne aj na rovných vlasoch.

Ideálna pre: hranatú tvár

matildadjerf@matildadjerf 

Plná klasika

Najčastejší, klasický typ ofiny, ktorý najkrajšie vynikne na oválnej tvári alebo na vyššom čele. Keďže takáto ofina je pomerne dlhá, potrebuje dosť priestoru na to, aby vyzerala čo najlepšie. Avšak pri správnom stylingu ju využijú aj ostatné typy tváre. Vyzerá elegantne za každých okolností.

Ideálna pre: vyššie čelo, oválnu tvár

taylorlashae@taylorlashae 

Skrátená

Tento odvážny typ ofiny síce môžeme vidieť na experimentátorkách, no stáva sa to veľmi zriedka. Predsa len ide o netypický štýl, ktorý sa nehodí každému typu tváre a osobnosti. Ak sa však takýchto experimentov nebojíte, vyskúšajte ju pretože je skutočne výnimočná. Mikro ofina najkrajšie vynikne na vyššom čele a hodí sa aj okrúhlym tváram, ktoré opticky predĺži a zúži. Dajte si však pozor na upravené obočie, na ktoré táto ofina púta pozornosť.

Ideálna pre: vyššie čelo, okrúhlu tvár

kimcamjones@kimcamjones

Foto: Instagram

2938

Súvisiace články