Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Vlasy / 2. marec 2021

Strih, ktorý ovládne nasledujúcu sezónu

Keď väčšina znás premýšľa onejakej vlasovej zmene, je to skôr ofarbe ako ostrihu. Predsa len ide otrochu invazívnejšiu zmenu, ktorej sa mnohé znás boja a radšej ostanú pri tom, čo je už rokmi overené.

Strih, ktorý ovládne nasledujúcu sezónu

Keď väčšina z nás premýšľa o nejakej vlasovej zmene, je to skôr o farbe ako o strihu. Predsa len ide o trochu invazívnejšiu zmenu, ktorej sa mnohé z nás boja a radšej ostanú pri tom, čo je už rokmi overené. Avšak jeden strih je viac-menej stávka na istotu, pretože pristane zrejme každému. Dôkazom toho sú aj mnohé svetové influencerky či modelky, ktoré sa na bob spoliehajú už dlhé roky alebo mu dali šancu len nedávno. 

@taylor_hill

Nárast popularity bobu nastal niekedy v roku 2019, kedy na tento strih presedlalo množstvo známych osobností. Pre iné je to zase go-to voľba, ktorá sa stala doslova ich poznávacím znamením. Anna Wintour je dôkazom toho, že bob zrejme nikdy nevyjde z módy a Brittany Xavier nám zase dokazuje, ako taký účes môže pôsobiť mladistvo a neustále chic. Modelka Taylor Hill zase po dlhých rokoch odstrihla svoje dlhé vlasy práve v roku 2019, odkedy pri tomto účese ostala až dodnes. Pochváliť sa tak môže dievčensky a pritom elegantne pôsobiacim vzhľadom.

Čo je však veľkou výhodou tohto strihu je, že sa skutočne hodí každému, rôznym vekovým skupinám, najrôznejším textúram a samozrejme aj farbám. Dá nosiť na hladko aj v extravagantných vlnách či dokonca zapletený do rôznych vrkôčikov. Niekedy si úplne vystačí prirodzene, inokedy sa mu krásne hodia zaujímavé vlasové doplnky.

 

Pri bobe je však potrebné zvážiť jeho dĺžku, ktorá sa môže pohybovať od ultra krátkej, končiacej pod ušami a končiac až pri lopatkách, kedy už hovoríme skôr o lobe (long bob - lob). Na mysli by ste mali samozrejme mať to, ako vlasy najbežnejšie nosíte, či ich potrebujete často zopínať do gumičky alebo inak, či si ich dokážete každý deň pracne upravovať alebo to skôr pojmete ležérne.

Samozrejme k bobu sa hodí aj ofina, čo je druhý bod, nad ktorým by ste sa mali zamyslieť. Ak sa pre ňu rozhodnete, zamyslite sa nad tým, akú by ste preferovali a čo by sa vám hodilo. Pokojne vyskúšajte rôzne variácie ofín a dĺžok prostredníctvom niektorej z mnohých beauty aplikácií, ktorá vám takéto experimenty dovolí skúšať bez toho, aby ste ihneď podstúpili radikálnu zmenu. A samozrejme, nezabudnite sa poradiť s kaderníkom alebo kaderníčkou! Tí vám budú vedieť najlepšie poradiť a prispôsobiť tento strih vašej tvári, preferenciám a životnému štýlu. Nikdy sa nenechajte ovplyvniť tým, čo vidíte na sociálnych sieťach, lebo váš výsledok môže byť diametrálne odlišný.

Foto: Instagram

1103

Súvisiace články