Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Vlasy / 20. august 2019

Aké sú výhody vlasového peelingu?

Vmodernej dobe napreduje aj samotný kozmetika. Zatiaľ čo peelingy boli dosiaľ doménou tela apleti, teraz sa presúvajú oniečo ďalej- do vlasov, konkrétne vlasovej pokožky.

Aké sú výhody vlasového peelingu?

V modernej dobe napreduje aj samotný kozmetika. Zatiaľ čo peelingy boli dosiaľ doménou tela a pleti, teraz sa presúvajú o niečo ďalej- do vlasov, konkrétne vlasovej pokožky. Aké benefity jej však dokážu poskytnúť?

Pokiaľ nemáte problém s lupinami alebo ekzémom, pravdepodobne by vám ani nenapadlo siahať po špecializovanej starostlivosti na vlasovú pokožku. Podľa viacerých odborníkov však patrí pokožka hlavy k najviac prehliadaným oblastiam na našom tele. Predsa len to je miesto, odkiaľ vyrastajú vlasy a teda je domovom obrovského množstva vlasových folikúl a priamo ovplyvňuje aj kvalitu vlasov.

Exfoliáciu dnes dopraje svojej pleti väčšina z nás. Úspešne takto z pokožky odstraňujeme odumreté bunky, zlepšujeme ňou cirkuláciu a samozrejme ju aj čistíte. Rovnako to je aj v prípade vlasovej pokožky. Ak ste si mysleli, že toto všetko dokáže zabezpečiť šampón, ste na omyle. Klasickým umytím vlasov dosiahnete iba odstránenie nečistôt iba z povrchu vlasov a pokožky. Pre hlbšie prečistenie je peeling nevyhnutný. Ten dokáže vyčistiť kožu do hĺbky, ale aj odstráni spomínané, odumreté bunky. Veľkú službu urobí aj mastiacim sa vlasom, vďaka svojmu prenikaniu hlbšie do pokožky, dokáže regulovať tvorbu mazu a tým znižuje mieru mastenia.

Oleje, ktoré produkuje naša pokožka sú síce dôležité na výživu vlasov, no ich nadmerná produkcia má na svedomí rýchlo mastiace sa vlasy. Vďaka peelingu môžete tento proces efektívne regulovať. Avšak vlasové peeling dokážu pomôcť aj v prípade, že máte normálnu, a relatívne bezproblémovú pokožku. Udržiava ju čistú, mladú a sviežu.

Vlasový peeling by sa mal používať 1 až 2 krát týždenne a vždy by malo ísť o jemnú masáž. Nemasírujte pokožku drsne a silno, ale skôr relaxačne. Takto sa vyhnete nielen podráždeniu pokožky a dosiahnete želaný efekt.

2292

Súvisiace články