Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 24. marec 2021

Kultové kozmetické produkty s bohatou históriou

Starostlivosť o pleť a kozmetika vo všeobecnosti sa dnes teší obrovskej popularite, čo potvdrzujú aj neustále pribúdajúce kozmetické značky založené svetovými celebritami. Aj keď je ponuka dnes taká široká a rôznorodá ako nikdy predtým, niektoré produkty pretrvávajú na vysokých priečkach obľuby už dlhé desaťročia alebo ešte dlhšie.

Kultové kozmetické produkty s bohatou históriou

Starostlivosť o pleť a kozmetika vo všeobecnosti sa dnes teší obrovskej popularite, čo potvdrzujú aj neustále pribúdajúce kozmetické značky založené svetovými celebritami. Aj keď je ponuka dnes taká široká a rôznorodá ako nikdy predtým, niektoré produkty pretrvávajú na vysokých priečkach obľuby už dlhé desaťročia alebo ešte dlhšie. Tieto kozmetické produkty sa jednoducho nestratia ani v modernej konkurencii a dnes majú kultový status.

Chanel No. 5

No.5 oslavuje už 100.narodeniny! Už len tento významný miľník nám hovorí, že ide o skutočne kultovú záležitosť. Vznikol v roku 1921, ale popoularitu nabral až v roku 1986, kedy vznikla dodnes najpopulárnejšia verzia Eau de Parfum. Tento parfum si jednoducho získal kultový status, za ktorý môže vďačiť mnohým celebritám z histórie aj súčasnosti. Oplýva tónmi jazmínu, ale aj teplej vanilky, vďaka čomu pôsobí zmyselne a elegantne

Shu Uemura klieštiky na riasy

Verili by ste, že aj taká jednoduchá pomôcka, akou sú klieštiky na riasy môže byť kultová? V prípade značky Shu Uemura to možné je. Venovaná im je dokonca aj scéna vo filme Diabol nosí Pradu, kde sa kolegyňa Andy vysmieva, že tento produkt nepozná. Tieto klieštiky boli navrhnuté tak, aby sedeli každému tvaru oka, čiže dokážu dosiahnuť dokonalé vytočenie pri každom type mihalníc a tvare oka.

shu uemura klieštiky na riasy

YSL Touche Éclat

Bezpochyby jedna z najväčších beauty ikon. Prvýkrát sa objavila v 90.rokov a odvtedy sa stala stálicou mnohých kozmetických kufríkov, nielen vizážistov a celebrít, ale jednoducho žien po celom svete. Je to univerzálne “pero”, ktoré poslúži ako jemný korektor, ale aj rozjasňovač, dokáže pleť rozžiariť, opticky ju vytvarovať. Ak by ste si mali zaobstarať len jednu kultovú vecičku do svojej výbavy, toto je ona, pretože je multifunkčná a skutočne využiteľná na množstvo spôsobov. Nehovoriac o tom, že vydrží skutočne veľmi dlho.

YSL Touche Éclat

L’Oreal Paris Elnett

Ak by sme sa preniesli do sveta vlasov, našli by sme tam množstvo skvelých produktov z histórie, ktoré využívame dodnes. Avšak tento lak na vlasy je naozajstná legenda. Poradí si s vlhkosťou, horúčavami, ale aj vetrom. Bežne sa využíva pred prípravou na červený koberec na tie najprestížnejšie eventy či na najrôznejšie fotenia pretože nikdy nesklame. Vlasy udrží na svojom mieste hodiny aj v náročných podmienkach. Na dotyk vlasy pritom vôbec nie sú zlepené ani ťažké, ale naopak, jemné a hebké.

LOreal Paris Elnett

La Mer Creme de la Mer Moisturizing Cream

Tento pleťový krém je takým pomyselným cieľom mnohých skincare maniačiek. Vo svojej výbave ho má zrejme väčšina svetových celebrít, ale spoliehajú sa neho aj modelky, vizážistky, dermatologičky aj kozmetičky. Prečo? Je známy svojou vyživujúcou schopnosťou, urýchľuje hojenie pokožky, po ktorom je pleť jemnejšia a vypnutejšia. Cena je skutočne astronomická, avšak myslite na to, že takéto balenie vám vydrží skutočne dlho, odporúča sa aplikovať len vo veľkosti hrášku.

La Mer Creme de la Mer Moisturizing Cream

Egyptian Magic All Purpose Skin Cream

V nižšej cenovej kategórii však takisto objavíte legendárny produkt, ktorý by ste takisto našli u mnohých svetových influenceriek, vizážistiek a modeliek, ktoré ho nazývajú skutočným zázrakom. Na trhu je od roku 1991 a odvtedy získal kultový status vďaka svojim multifunkčným schopnostiam. Vznikol za veľmi tajomných okolností a vraj je inšpirovaný egyptskými balzamovacími rituálmi, čo mu ešte viac pridáva na tajomnosti a čare. Zloženie je však veľmi jednoduché a spolieha sa na ingrediencie ako propolis, med, peľ, olivový olej, vosk a ďalšie včelie produkty. Použiť sa dá naozaj na všetko, od ošetrenia suchej pokožky (aj na tvári aj na tele) až po ekzémy či suché pery.

Egyptian Magic All Purpose Skin Cream

Bioderma Sensibio H20 micelárna voda

O tejto micelárke ste už určite počuli od zástupu modeliek. Keďže pobehovanie medzi módnymi prehliadkami neumožňuje dôkladne vyčistenie pleti po každom líčení, vizážisti si zamilovali túto jemnú, ale pritom veľmi efektívnu micelárnu vodu. Odvedie svoju prácu skvele, odstráni všetok make-up bez toho, aby pleť podráždila. Práve tento produkt spustil trend micelárnych vôd, na ktorý sme všetci naskočili v 90.rokoch. Dodnes je stálicou v mnohých kozmetických kufríkoch a je perfektným prvým krokom v dvojfázovom čistení pleti.

Bioderma Sensibio H20 micelárna voda

Guerlain Meteorites Perles d’Etoile

Možno si tento produkt pamätáte ešte z výbavy svojej maminy alebo babičky, je to jednoducho ikona. Každá guľôčka tvoriaca tento Guerlain Meteorites Perles d’Etoile je tvarovaná ručne, aby bola dosiahnutá dokonalosť. Je to taký hybrid medzi púdrom a rozjasňovačom, ktorý dokáže vďaka optickej ilúzii a hre so svetlom vytvoriť efekt dokonalej pokožky. Aj popri všetkých moderných púdroch, rozjasňovačoch a make-upoch, si tento produkt dokáže držať svoje miesto v kozmetickej výbave.

Guerlain Meteorites Perles dEtoile

Maybelline Great Lash

Už by sme pravdepodobne ani nezrátali, koľko obalov vystriedala táto ikonická maskara odvtedy, čo bola uvedená na trh v roku 1971. Odvtedy sa jej receptúra nezmenila a stále patrí k stáliciam v našich kozmetických kufríkoch. Je to jednoducho kus histórie, ale aj súčasnosti a budúcnosti pretože keď niečo prekoná taký dlhý časový úsek, niečo na tom predsa len bude. Touto maskarou vyčarujete krásny objem, výrazný pohľad, ktorý si navyše môžete prispôsobiť podľa seba, keďže intentitu veľmi jednoducho vytvoríte vrstvením.

Maybelline Great Lash

Foto: archív značiek

    1138

    Súvisiace články