Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 13. máj 2020

V salóne Runway poskytnú vašim rukám a chodidlám top starostlivosť

O nových trendoch v manikúre a pedikúre, ale aj o zdravotnom hľadisku úpravy, výživy a starostlivosti o naše ruky a chodidlá sme sa rozprávali s manažérkou prestížneho salónu Runway v Bratislave, pani Kristínou Matyášovou. Začnime manikúrou.

V salóne Runway poskytnú vašim rukám a chodidlám top starostlivosť

O nových trendoch v manikúre a pedikúre, ale aj o zdravotnom hľadisku úpravy, výživy a starostlivosti o naše ruky a chodidlá sme sa rozprávali s manažérkou prestížneho salónu Runway v Bratislave, pani Kristínou Matyášovou.

Začnime manikúrou. Dnes už sú upravené nechty na rukách pre ženu nevyhnutnosťou. Mám pocit, že postupne sa oslabuje trend umelých gélových nechtov a do popredia sa dostáva prirodzenosť a stredná dĺžka nechtov. Je to tak?

Áno, je to presne tak, my sa tomu veľmi tešíme, keďže sme zástancovia prirodzenej krásy, ktorá sa len podčiarkne našou prácou. Väčšina našich klientok prešla z gélových nechtov práve na prirodzenejšiu verziu gél laku. Gél lak je zlatá stredná cesta medzi UV gélom a lakom na nechty. Nechty sú krátke, upravené, elegantné a hlavne praktické v domácnosti.

image20 image21

Ako veľmi je náročná úprava nechtov formou gél - laku. V čom sú jej pozitíva a ako dlho vydrží? Pri tejto forme úpravy nehrozia v minulosti časté zbrusovania gélu až na úroveň nechtového lôžka?

Gél lak je nenáročný pri úprave, veľkou výhodou je práve jeho odstránenie, pri ktorom nie je nutné prebrusovať necht, ale gél sa odstráni špeciálnym odstraňovačom, ktorý pôsobí na nechte desať minút, a následne sa farebná vrstva gélu odlúpne. Gél lak vydrží po dobu dvoch až troch týždňov, a jeho veľkou výhodou je práve jeho pružnosť, oproti gélovým nechtom, ktoré sú tvrdé. Pri náraze nechtu sa gél lak odlúpne a nepoškodí tým nechtové lôžko do takej miery ako klasický gél. Sme zástancovia gél laku pretože je pružný, časovo nenáročný, pôsobí prirodzene a upravene, nebrúsi sa ako gél a vydrží dva až tri týždne.

image4

Čo sa týka momentálnych farebných a vzhľadových trendov na bežné denné nosenie. Čo konkrétne je in?

Hlavným trendom tohto roka sú krátke a upravené nechty. Pre nás je moderná farba práve tá, v ktorej sa žena cíti dobre. Máme širokú škálu farieb, z ktorej si klientky môžu vybrať práve tú, v ktorej budú pôsobiť žensky, sebaisto a trendy. Ale najdôležitejšie vždy je, aby sa s danou farbou stotožnila klientka. Nestarnúca klasika je červená, ktorá nechá vyniknúť vašu ženskosť a ma širokú škálu farebných odtieňov. Naše najobľúbenejšie odtiene sú ferrari a chanel. Ďalšou skupinou sú práve nude odtiene, kedy sa riadime pravidlom menej je niekedy viac. Nude odtiene vyžarujú jemnosť, eleganciu a nechajú vyniknúť krásu vašich šperkov. Hlavným trendom tohto leta budú žiarivé a veselé farby, fialová, presne ako tá z reklamy na čokoládu Milka, pastelová žltá, ktorá vynikne na jemne opálenej pokožke a zaujímavý odtieň zelenej, ktorý už len pri pohľade naň zlepší vašu náladu.

image3  image6 

Prejdime k pedikúre. Starostlivosť o nohy, ktoré nás nosia celý život, by mala byť pre každého z nás takmer povinnosťou. Aké konkrétne služby vo vašom salóne v súvislosti s pedikúrou môžeme využiť?

Často krát sa podceňuje starostlivosť o nohy, nakoľko nie sú viditeľné ako ostatné časti tela, ale musíme si uvedomiť jednu vec, že práve nohy nás nosia celý život a zaslúžia si, aby sme im dopriali patričnú starostlivosť. Ponúkame tri typy pedikúr, suchú (medicinálnu), mokrú a kombinovanú pedikúru. Ak by ste si chceli oddýchnuť a rozmaznať svoje nohy výbornou voľbou pre vás je wellness pedikúra s vonným kúpeľom a masážou.

image5

S čím sa stretávate pri ošetrovaní nôh, čo je momentálne u ľudí častým problémom?

Najčastejším problémom u žien ale aj u pánov sú práve mykózy. Príznaky mykózy nemusia byť veľmi výrazné, klienta v bežnom živote neobmedzujú, preto veľa ľudí liečbu spočiatku nerieši. Ak sa vám však už naskytol takýto problém, treba navštíviť odborníka čo najskôr, lebo infekcia má tendenciu sa rýchlo šíriť, a potom bude liečba komplikovanejšia. Častým problémom sú aj zarastajúce nechty, a to z dôvodu nosenia nesprávnej obuvi. Je to častý jav hlavne pri dámach s vysokými opätkami, športovcov a mužov, ktorý nosia úzku obuv.

Vo vašom salóne preferujete ošetrovanie nôh prostredníctvom suchej pedikúry. V čom je táto forma výhodná oproti iným?

Preferujeme všetky typy pedikúr podľa potrieb zákazníkov. Typ pedikúry odporúčame vždy podľa stavu nôh klienta a jeho potrieb. Suchá pedikúra je vhodná pre jemnejšie chodidlá a pre diabetikov, tento typ odporúčame aj pri chodidlách náchylnejších na plesňové infekcie. Mokrá pedikúra je výbornou voľbou pri nadmerne zhrubnutej pokožke, kde sa chodidlá namočia do špeciálneho kúpeľa, a je výbornou voľbou práve pre potivejšie nohy. Kombinovaná pedikúra je spojenie najlepšieho z mokrej a suchej pedikúry. Je síce najzložitejšie ale aj najúčinnejšie ošetrenie.

image7

Pedikúra už dávno nie je len ženskou procedúrou. Poskytujete služby aj mužom a deťom. Ak ide o deti, od akého veku by ste odporúčali profesionálne ošetrovanie nôh im?

Áno, sme veľmi radi, že fámy ohľadom pedikúry, že je len ženskou záležitosťou sú už dávno zastarané. Veľmi dôležitá je starostlivosť o nohy nielen pri pánoch ale aj pri deťoch. V praxi sa často stretávame s aktívnymi deťmi, ktoré vykonávajú šport profesionálne od malička, a práve pri nich je veľmi dôležitá starostlivosť o nohy. Stretávame sa so zarastenými a deformovanými nechtami, otlakmi, kožnými problémami, ktoré deťom spôsobujú diskomfort a bolesť. Preto odporúčame každému športovcovi, nezávisle od veku alebo deťom, ktoré majú začiatočné príznaky nejakého problému, aby navštívili odborníka, pretože keď problém zachytíme včas aj liečba bude o to miernejšia a menej bolestivá.

Viac informácií: www.rnw.sk

Zhovárala sa: Petra Adamcová

 

2098

Súvisiace články