Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 27. december 2019

Najväčšie beauty trendy dekády

Ani by ste neverili, koľko beauty trendov sa stihlo vystriedať počas 10 rokov. Pamätáte si ešte na kontúring?

Najväčšie beauty trendy dekády

Ani by ste neverili, koľko beauty trendov sa stihlo vystriedať počas 10 rokov. Pamätáte si ešte na kontúring? Alebo na romantické vlny, ktoré dominovali prehliadkovým mólam? Ak nie, vezmeme vás na cestu v čase, na ktorej si pozrieme najväčšie beauty trendy poslednej dekády.

2009: Rozmazaná linka

Koniec prvej dekády rokov 2000 a začiatok ďalšej sa ešte stále niesol v jemne punkovom duchu, ktorý stelesňovala jemne rozmazaná linka na očiach.

 

2010: Tmavý rúž

O rok neskôr sme sa presunuli ku inej podobe drámy, ktorú tentokrát predstavovali tmavé rúže. Jednoducho to bolo o temnej romantike.

2 

2011: Fancy fúkaná

Tento účes si určite pamätáte minimálne z prehliadkových mól Victoria’s Secret. Jemné, padavé vlny sa stali zrejme najpopulárnejším vlasovým stylingom dekády.

3 

2012: Dymové líčenie

Dymové líčenie v modernej podobe, začalo sa s ním jemne experimentovať, vstúpili do neho aj trblietky, metalické odlesky či pastelové farby.

4 

2013: Textúrová manikúra

Klasicky lesklú manikúru sme nahradili tou matnou. Pôsobila sviežo, inak, moderne a pritom tak odvážne. Okrem toho sa začalo experimentovať s textúrami či rôznymi efektami.

5

 

2014: Kontúring

Tak toto bol obrovský hit. Predstavili nám ho sestry Kardashian-Jenner a namotali na neho obrovskú časť populácie. Dokonale vykontúrovaná tvár bola hitom.

6 

2015: Insta make-up

Z Kylie sa stala Insta-star a spolu s ňou sa na scéne objavil nový typ make-upu založený na matných perách, dokonale vyformovanom obočí a strategickým využitím rozjasňovača.

7 

2016: Farebné vlasy

Ďalším veľkým hitom boli pastelové vlasy, nosili sa všetky odtiene od modrej až po ružovú a vôbec to nebolo záležitosťou alternatívnej módy, ale naopak, mainstream.

8 

2017: K-beauty

Kórejské značky prerazili vo svete a oboznámili nás so svojimi beauty návykmi. Začali sme experimentovať s 11 krokmi starostlivosti o pleť, ale objavili sme aj také vychytávky ako sheet masky.

9 

2018: Obočie stredobodom

Po istom čase sme sa rozhodli pre návrat k jednoduchosti, tvár sme obnažili a nechali vyniknúť jej naturálnosť. Vynikať na nej malo obočie.

10 

2019: Starostlivosť v hlavnej úlohe

V tomto roku sme sa rozhodli, že nebudeme nedostatky zakrývať, ale im budeme predchádzať. Začali sme sa sústreďovať na zdravie pokožky, ktoré sa odzrkadlí aj na jej vzhľade.

11

Foto: Getty

1156

Súvisiace články