Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 10. september 2019

5 typov manikúry: Ktorá je pre vás?

Mnohé znás majú radi tú chvíľku pokoja arelaxu, ktorú nám prináša domáca úprava nechtov. Aj napriek tomu, že ide oobľúbenú aktivitu, dokáže zabrať veľa času anevydrží tak, dlho, ako by sme chceli.

5 typov manikúry: Ktorá je pre vás?

Mnohé z nás majú radi tú chvíľku pokoja a relaxu, ktorú nám prináša domáca úprava nechtov. Aj napriek tomu, že ide o obľúbenú aktivitu, dokáže zabrať veľa času a nevydrží tak, dlho, ako by sme chceli. Ak sa plánujete zveriť do rúk profesionálov, poradíme vám, ako si vybrať správny typ manikúry pre vás.

Základná

Základná manikúra je presne taká, ako hovorí je názov. Presne takú si väčšina z nás urobí aj v pohodlní domova, no profesionálky v salóne jej samozrejme dodajú o niečo vyšší štandard. Začína sa úpravou tvaru nechtu alebo skrátením, pokračuje zatlačením kože okolo nechtového lôžka. Nasleduje lakovanie klasickým lakom a na koniec sa na nechty a nechtové okolie aplikuje výživný olejček. Pokiaľ si chcete dať oddych od gélových nechtov alebo naopak, chcete často meniť dizajny, toto je manikúra pre vás.

Trvá to: zvyčajne do pol hodinky

Vydrží: do 7 dní

Ako sa odstraňuje: bežným odlakovačom

Gélová

Gélové nechty sú najobľúbenejšou manikúrou, pre ktorú si chodíme do salónu. Tak ako pri každej úprave, aj tu je základom úprava nechtov. Následne sa na nechte pomocou štetca tvaruje necht. Vrstva môže pokrývať buď iba váš vlastný necht, alebo ho môžete predĺžiť. Gélové nechty sú obľúbené u žien, ktoré majú slabé, lámavé nechty a nedokážu si vypestovať dlhšie. Oproti akrylovým sú o niečo menej pevné, ale vyzerajú prirodzenejšie. Odstraňujú sa komplikovanejšie ako akrylové.

Trvá to: cca 45-60 minút

Vydrží: 3 týždne

Ako sa odstraňuje: zbrusením

 

Akrylová

Akrylové nechty využívajú tekutinu a prášok, ktoré tvrdú na vzduchu a preto nepotrebujú lampu. Tvrdnú veľmi rýchlo, preto aj aplikácia musí byť promptná. Následne sa nechty lakujú a tvrdnú v lampe. Sú veľmi tvrdé a teda aj trvácne. Ideálne pre ženy, ktoré pracujú manuálne, prípadne sa dostávajú často do kontaktu s chémiou.

Trvá to: cca 30 minút

Vydrží: 3 týždne

Ako sa odstraňuje: odstraňuje sa iba v profesionálnych rukách a to rozmočením acetónom

 

Gél-lak

Táto manikúra prebieha rovnako ako základná, najskôr sa upraví tvar nechtu, okolie nechtového lôžka a následne prebieha aplikácia laku, s tým rozdielom, že ide o gélový lak. Ten tvrdne v UV lampe. Na koniec sa opäť aplikuje výživný olejček. Gél-lak je ideálny pre všetky z nás, ktoré si potrpia na prirodzene vyzerajúce, no pritom upravené nechty. Na prirodzene mastnejších nechtoch však nedrží dobre.

Trvá to: do hodiny

Vydrží: 3 týždne

Ako sa odstraňuje: odstraňuje sa špeciálnym odstraňovačom, dá sa použiť aj acetónový odkalovač v pohodlí domova, no pri tom riskujete poškodenie nechtu

 

Japonská

Ozdravná manikúra, po ktorej siahajú ženy, ktoré chcú zregenerovať a ozdraviť svoje vlastné nechty. Je ideálna na krehké, lámavé nechty, ale aj v prípade prestávky po gélových či akrylových nechtoch. Procedúra začína základnou manikúrou a nasleduje odstránenie vrchnej, zničenej vrstvy špeciálnym pilníkom. Potom sa na nechty nanesie bentonitová pasta, ktorá sa do nechtu zapracuje špeciálnym pilníkom. Pasta obsahuje včelí vosk aj parafín, udržiava v nechtoch prirodzené vitamíny, lipidy a podporuje obnovu kolagénu. Nechty sú po úprave lesklé a vyzerajú zdravo. Japonská manikúra je vhodná pre všetkých.

Trvá to: 30 minút

Vydrží: lesk postupne opadá, no na celkové ozdravenie je potrebných 5-6 procedúr

6270

Súvisiace články