Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 12. marec 2019

8 tipov ako si udržať upravené nechty

Na to, aby ste mali dokonale upravenú manikúru nemusíte chodiť každé dva týždne kmanikérke, vystačíte si doma so svojim klasickým lakom. Stačí, ak sa budete držať tých pravidiel avaša manikúra bude vyzerať ako zmagazínu.

8 tipov ako si udržať upravené nechty

Na to, aby ste mali dokonale upravenú manikúru nemusíte chodiť každé dva týždne k manikérke, vystačíte si doma so svojim klasickým lakom. Stačí, ak sa budete držať tých pravidiel a vaša manikúra bude vyzerať ako z magazínu.

1. Odstránenie mastnoty

Všimli ste si, že predtým ako vám manikérky nanesú prvú vrstvu laku, najskôr nechty prejdú odlakovačom? Aj v prípade, ak ste nemali žiaden lak. Je to kvôli prebytočnej mastnote, ktorá sa nachádza na nechtoch. Bez nej lak drží lepšie.

2. Čistota je základ

Po pretretí nechtov odlakovačom by ste si mali ruky umyť mydlom vo vlažnej vode, ktorá odstráni posledné nečistoty.

3. Správny smer

Vždy skracujte nechty pilníkom, ideálne tým papierovým. Pri brúsení dbajte na to, aby ste pilníkom prechádzali nechty vždy len v jednom smere, napríklad sprava doľava. Nechty sú tak menej náchylné na lámanie a štiepenie.

4. Podkladová vrstva

Nikdy nevynechávajte podkladovú vrstvu- má svoj význam. Stavte na výživný, kvalitný lak, ktorý vyplní ryhy, uchráni nechty pred fľakmi a uľahčí aplikáciu.

5. Príliš veľa laku

Jednou z najväčších chýb je príliš veľa laku. Takáto vrstva nielenže pomaly schne, ale aj nerovná a náchylná na odlupovanie. Množstvo laku na štetci by vždy malo stačiť na prekrytie celého nechtu v troch ťahoch- stred a dva boky.

6. Čakanie

Doprajte každej vrstve laku dostatok času na to, aby zaschla. Len tak dosiahnete žiarivý výsledok, ktorý vydrží dlhú dobu. Medzi vrstvami si preto vždy odstopujte aspoň 3 minúty.

7. Vrchná vrstva

Vynechanie vrchnej vrstvy je jednoducho podvádzanie, čo sa odrazí aj vo výsledku. Vaša manikúra nebude žiarivá a farebne plná, a nevydrží vám ani dlhšiu dobu. Investujte preto do kvalitného vrchného laku.

8. Okraje

Kritickým miestom, kde začína väčšina štiepenia farby a olupovanie sú okraje. Pri každom lakovaní by ste preto mali farbou prejsť ešte samostatne aj okraje. Stačí jednou vrstvou farebného laku a jednou vrstvou vrchného laku.

2005

Súvisiace články