Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 12. september 2016

Vyberte si správne náušnice podľa typu vašej tváre

Každá z nás má chvíle, keď chce vyzerať neodolateľne. Či už preto, lebo sa chystáte urobiť dojem na pohovore, chcete sa cítiť sebavedome na pracovnej porade, alebo sa pripravujete na dôležité zoznámenie s novým obchodným partnerom.

Vyberte si správne náušnice podľa typu vašej tváre

Každá z nás má chvíle, keď chce vyzerať neodolateľne. Či už preto, lebo sa chystáte urobiť dojem na pohovore, chcete sa cítiť sebavedome na pracovnej porade, alebo sa pripravujete na dôležité zoznámenie s novým obchodným partnerom. Nech je váš dôvod akýkoľvek, nezabúdajte na dôležitosť a hlavne silu šperkov. Nemali by ste ich vyberať iba podľa vášho outfitu, ale musíte zohľadniť aj udalosť, váš účes a typ vašej tváre. Podľa typu tváre by ste mali postupovať aj pri výbere náušníc. Ktorému typu aké náušnice lichotia a naopak?

Okrúhla tvár

Ak je vaša tvár najširšia v oblastí lícnych kostí a smerom nadol aj nahor sa zužuje, máte okrúhlu tvár. Aké náušnice vám budú lichotiť? Pristanú vám dlhé kúsky v tvare kvapky či slzičky. Pokojne môžu mať aj 3 a viac centimetrov, vďaka nim bude vaša tvár vyzerať štíhlejšie. A naopak, vyhnite sa veľkým okrúhlym náušniciam, klipsniam či oválnym tvarom, ktoré iba zvýraznia vaše črty tváre.

Zúžená tvár

Ak máte dlhšiu tvár, ktorá sa výrazne nezužuje smerom nadol ani nahor, pretože je štíhla, hovoríme o zúženom type tváre. Ak chcete zvýrazniť jej šírku, potom sú pre vás ako stvorené stredné alebo veľké elipsové náušnice. Nebojte sa ani okrúhlych tvarov, ktoré vašu tvár urobia širšou a plnšou. Pre zúženú tvár sú dobrou voľbou aj náušnice z perál, ktoré vytvárajú akúsi perlovú malinu.

Oválna tvár

Ak máte iba o čosi užšie čelo ako lícne kosti a tvár sa vám zužuje až smerom nadol, máte oválnu typ tváre. A ste šťastná žena, pretože vďaka tomuto typu si môžete dovoliť nosiť akékoľvek náušnice. Ale ak chcete tie, ktoré vás vo večerných šatách urobia neodolateľnou, tak sú to tie oválne visiace.

Hranatá tvár

Ak máte čeľuste a čelo podobne široké, máte hranatú tvár. Existuje však niekoľko skvelých typov náušníc, ktoré vám pomôžu zjemniť rysy vašej tváre. Vyberte si kúsky, ktoré sú strednej dĺžky a majú slzičkový a oválny tvar. Určite sa vyhnite širokým štvorcovým či obdĺžnikovým náušniciam, ktoré vašu tvár iba zvýraznia.

Srdiečková tvár

Ak je vaše čelo širšie ako lícne kosti a tvár sa vám smerom nadol zužuje, máte srdiečkový typ tváre. V tomto prípade musíte vyvážiť ostrú bradu náušnicami pripomínajúcimi luster alebo opäť staviť na skvelé slzičkové typy. Náušnice, ktoré majú širší spodok ako vrch, vám pomôžu rozšíriť vašu tvár v spodnej časti, takže bude vyzerať súmernejšie.

To však nie je všetko, na čo by ste mali brať ohľad pri výbere náušníc. Máte pocit, že je to tak trochu veda? Tak naozaj je. Pretože musíte zohľadniť váš účes, farbu vlasov, váš štýl, ale aj to, do akej miery máte výrazné lícne kosti. O tom, ako vybrať náušnice podľa vlasov, si napíšeme nabudúce.

Zdroj: Seocentrum

    1553

    Súvisiace články