Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 4. marec 2016

Hermès Bel Ami - znovuzrodenie legendy

Hermès, dnes luxusný francúzsky módny dom, nesie meno po svojom zakladateľovi. Thierry Hermès otvoril svoj prvý obchod s koženými jazdeckými doplnkami v roku 1837.

Hermès Bel Ami - znovuzrodenie legendy

4.3.2016

Hermès, dnes luxusný francúzsky módny dom, nesie meno po svojom zakladateľovi. Thierry Hermès otvoril svoj prvý obchod s koženými jazdeckými doplnkami v roku 1837. Aj keď sú doménou značky stále najmä kožené kabelky a doplnky, spoločnosť sa v priebehu času vyvinula na plnohodnotný módny dom produkujúci niekoľko dámskych a pánskych módnych kolekcií ročne, vrátane ikonických šatiek a ďalších doplnkov. Dobrodružstvo spojené so svetom parfumov sa pre Hermès začalo v roku 1951 s uvedením vône Eau d'Hermès, ktorú vytvoril Edmond Roudnitska, jeden z najväčších umelcov vo svete vôní.

eau-dH
O desať rokov neskôr potvrdil Hermès svoju účasť v tomto umeleckom odvetví vytvorením nádherného ženského parfumu – Calèche. Od tej doby vznikala vôňa za vôňou a pod každou bol podpísaný niektorý zo slávnych parfumérov. Rozhodujúci bol pre dielne Hermès rok 2004, kedy do rozbehnutého vlaku naskočil Jean-Claude Ellena – momentálne jeden z troch najlepších parfumérov na svete. Po nastúpe na miesto dvorného parfuméra Hermès nás pozval na pomyselnú prechádzku životodárnymi záhradami prostredníctvom svojej unikátnej kolekcie vôní Les Jardins (Záhrady).

hermes_Jardin_de_Mr_Li_1
Ako svoj najnovší počin, reinkarnoval Jean-Claude Ellena jednu z ikonických pánskych vôní Hermès – Bel Ami, ktorú v roku 1986 skomponoval Jean-Louis Sieuzac. S odkazom na rovnomenný román od autora Guy de Maupassanta, Bel Ami, oslavuje kožu v jej najautentickejšej podobe. Klasická vôňa je výrazne zmyselná a ukrýva v sebe tóny kardamonu, elemi, bazalky, karafiátu, kosatca, pačuli, kože, vetiveru, jantáru, cibetky, styraxu a vanilky.



HERMES-bel-ami
Jean-Claude Ellena okrem toho vytvoril aj odľahčenú unisexovú variantu tejto vône. Bel Ami Vétiver je transparentná a žiarivá vôňa pre výnimočných ľudí, s dôrazom na vetiver a jemnú kožu.

HERMES_Bel_Ami_Vetiver_web
Bel Ami a Bel Ami Vétiver nájdete, podobne ako všetky vône Hermès, v sieti parfumérií Marionnaud. Cena: 90 € (100 ml).

pripravila: Jana Zajasenská
zdroj: Hermès

3985

Súvisiace články