Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 12. február 2013

Svet výnimočných šperkov: dizajn Ora-ïto

Preslávil sa už 21-ročný ako falzifikátor produktov známych značiek a dotiahol to až na jedného z najaktívnejších dizajnérov a, samozrejme, tvorcu nevšedných šperkov.Dizajnér Ito Morabito, pôsobiaci pod obchodnou značkou Ora-ïto, sa narodil v roku 1977 v Marseille. Jeho otec, Pascal Morabito, je známy dizajnér a predajca luxusného tovaru, ktorý má obchod na Place Vendôme v Paríži.

Svet výnimočných šperkov: dizajn Ora-ïto

11.2.2013

Preslávil sa už 21-ročný ako falzifikátor produktov známych značiek a dotiahol to až na jedného z najaktívnejších dizajnérov a, samozrejme, tvorcu nevšedných šperkov.

oraito_abstract_01

Ora_Ito_by_Arnaud_FvrierDizajnér Ito Morabito, pôsobiaci pod obchodnou značkou Ora-ïto, sa narodil v roku 1977 v Marseille. Jeho otec, Pascal Morabito, je známy dizajnér a predajca luxusného tovaru, ktorý má obchod na Place Vendôme v Paríži. Zo školy, kde začal študovať dizajn, ho po roku vyhodili. Vzal veci do vlastných rúk. Najskôr pracoval v architektonickej kancelárii a neskôr pre návrhára obuvi Rogera Viviera. Mal len 21, keď sa rozhodol vytvoriť 3D falzifikáty produktov známych značiek (Louis Vuitton, Apple, Nike...). V roku 2000 si založil vlastné štúdio a začal tvoriť reálne produkty. Sústredil sa na oblasť obchodu, architektúry, mobilných technológií a šperkov. Odvtedy získal mnohé ocenenia a spolupracuje s najznámejšími nábytkárskymi spoločnosťami.

oraito_abstract_02
Všestranný francúzsky dizajnér navrhol kolekciu Abstract, v ktorej sa inšpiroval umením šesťdesiatych rokov. Minimalistická séria obsahuje jednoduché strieborné šperky.

oraito_abstract_03


text: Ivona Partmanová
foto: Christofle

Mohlo by vás zaujímať:
Svet výnimočných šperkov: dizajn Lorenz Bäumer
Svet výnimočných šperkov: dizajn Riccardo Tisci
Svet výnimočných šperkov: dizajn Arik Levy

 

    10618

    Súvisiace články