Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 7. november 2012

Ako mať krásne zuby? 5 rád pre dokonalý úsmev

Dôkladne ich čistíte, používate zubnú niť, medzizubné kefky aj ústnu vodu... A zubár vám napriek tomu zakaždým nájde kaz, zubný kameň či pigmentové škvrnky od nápojov, ktoré vám kazia úsmev.

Ako mať krásne zuby? 5 rád pre dokonalý úsmev

18.11.2012

Dôkladne ich čistíte, používate zubnú niť, medzizubné kefky aj ústnu vodu... A zubár vám napriek tomu zakaždým nájde kaz, zubný kameň či pigmentové škvrnky od nápojov, ktoré vám kazia úsmev. Alebo sa vám zdá, že vaše zuby nie sú rovné a dokonalé. Čo s tým, hovoríte si? Nevešajte hlavu, existuje riešenie, ako mať naozaj krásne zuby!

Erpet_Medical_uvodny1. Pre žiarivý dokonalý chrup je najdôležitejšia prevencia. Odporúča sa preventívne vyšetrenie u zubného lekára raz za pol až trištvrte roka.

2. O dentálnej hygieničke ste už možno počuli, ale ruku na srdce, navštívili ste ju? Mnohí z nás sa domnievajú, že náplňou práce zubnej hygieničky je skontrolovať stav chrupu pacienta a odporučiť najvhodnejší spôsob čistenia či výber pomôcok na ústnu hygienu. To všetko je síce pravda, ale práve dentálna hygienička sa stará aj o odstraňovanie zubného kameňa a pigmentácií spôsobených napríklad farebnými nápojmi, potravinami a fajčením pomocou pieskovania alebo leštiacej pasty. Stomatológovia z Erpet MEDICAL CENTRA odporúčajú návštevu dentálnej hygieničky dvakrát ročne.

Erpet_Medical_2Dentálnu hygienu by ste mali absolvovať dvakrát ročne3. Ak máte problém so zafarbením zubnej skloviny a farba zubov vám nevyhovuje ani po ošetrení u dentálnej hygieničky, prichádza na rad bielenie zubov. V zásade prichádzajú do úvahy dva varianty - domáce a ordinačné bielenie. Bielenie je vhodné pre zdravé zuby, ktoré nemajú neliečené zubné kazy, korunky, fazety a pod. Pred bielením je nutné vyšetrenie u stomatológa a odporúča sa aj dentálna hygiena. Potom je bielenie účinnejšie.

4. Hanbíte sa od srdca zasmiať, pretože sa nepýšite práve rovným chrupom? Nikdy nie je neskoro s tým niečo urobiť. Väčšina nedostatkov chrupu sa podľa odborníkov dá odstrániť strojčekom.

5. Na predné zuby, ktoré sú prefarbené, opotrebované vekom, krivé, s ulomeným rohom či nepeknými medzerami, môžeme nalepiť keramické fazety, teda doštičky z keramiky s hrúbkou 0,5 až 1 mm. Je to najlepšie riešenie v prípadoch, kedy výsledok nemožno dosiahnuť jednoduchým zhotovením bielej výplne, bielením zubov, alebo ak nechceme alebo nemôžeme nosiť zubný strojček. Nie sú však nevyhnutné pre tých, ktorí v noci škrípu zubami.

text a foto: Erpet MEDICAL CENTRUM

Erpet_Medical_3 Erpet_Medical_4

Erpet_Medical_logo
... abyste se mohli smát

Pštrossova 10
110 00 Praha 1
Tel: +420 221 595 000
Pohotovost – tel: +420 724 511 547
e-mail: recepce@medical.erpet.cz
www.erpetmedical.cz

    7919

    Súvisiace články