Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Testujeme / 22. august 2019

Barbora testuje: Opaľovacie krémy

Nájsť na trhu ten ideálny opaľovací prípravok nie je jednoduché. Ponuka je široká a nie vždy všetko každému sadne.

Barbora testuje: Opaľovacie krémy

Nájsť na trhu ten ideálny opaľovací prípravok nie je jednoduché. Ponuka je široká a nie vždy všetko každému sadne. Naša šéfredaktorka Barbora dostala preto za úlohu celé leto skúšať rôzne opaľovacie krémy, z ktorých vybrala tri. Tie, ktoré jej sadli najviac, z rôznych dôvodov. Krémy na opaľovanie totiž už dávno nespĺňajú len ochrannú funkciu, ale majú aj mnoho ďalších benefitov a „funkcií“.

1. Shiseido Sun Care Expert Sun Aging Protection

Opaľovacie krémy Shiseido patria medzi moje top. Toto leto ma oslovila nová rada Shiseido Sun Care Expert Sun Aging Protection, ktorého názov prezrádza, že pôsobia nielen ochrana proti slnku ale aj proti starnutiu pokožky. Keďže si zakladám na prevencii, špeciálne na tvár používam vysoké faktory a tento krém bol nevyhnutnou súčasťou mojej plážovej tašky. Prvé dni vždy používam 50tku a tie nasledujúce 30tku. Okrem toho, je aj veľmi príjemný. Žiadna hutná konzistencia a biele mapy. Ľahko sa rozotiera, nezanecháva stopy a mastný film. Navyše je vodeodolný, takže sa nemusíte natierať po každom kúpaní. Super je, že súčasťou rady je aj ochranný lesk na pery, čo mňa ako maniačku na lesky a balzamy potešilo. Nelepí, na perách mi neprekáža, má jemný svieži odtieň a chráni.

1

 

2. The Organic Pharmacy Sun Accelerator

Nikdy sa nesnažím získať bronz „čím skôr“, pretože by som na to doplatila spálením pokožky. Aj keď tak možno nevyzerám, v prvé dni slnenia ma vždy opaľuje do červena. Teda až doteraz, kým som neobjavila The Organic Pharmacy Sun Accelerator. Obsahuje starý dobrý betakarotén a extrakt kapikachu pre rýchlejšie opálenie pri kratšej intenzite pobytu na slnku.

Tým, že krém obsahuje jemné farbivo a miniatúrne trblietky (ktorých jednotlivé čiastočky voľným okom nezbadáte), pokožka tela vyzerá hladšie, tmavšie a žiarivejšie. Bez fľakov! A to sa mi na tom kréme páči, že už počas toho ako pracuje na bronzovejšej farbe môjho opálenia urobí pokožku môjho tela krajšou. Ihneď po natretí. A navyše nelepí.

2

 

3. Suchý olej Nubian

Je to retro klasika v kategórii nízka a stredná ochrana, ktorá nesklame ani dnes. Vzhľadom na nižšie UVA/UVB faktory som ho používala až v momente, keď som mala základ opálenia alebo vo večerných hodinách. Suchý olej perfektne premastil pokožku, bez toho aby som mala lepkavý pocit. Na rozdiel od Nubianu spred niekoľkých rokov, tento obsahuje zložky nielen na ochranu ale aj na výživu, regeneráciu a podporu opálenia. Konkrétne Vitamín E na regeneráciu pokožky, rakytníkový olej, ktorý je účinný antioxidant s vysokým obsahom prírodného betakaroténu a samozrejme betakarotén samotný. Keď pripočítam hnedkastú farbu oleja jemu vlastnú, nemusím zdôrazňovať, že tento prípravok je skvelý najmä zvýraznenie opálenia. Dokonca aj po kúpaní sa telo pekne bronzovo lesklo, keďže je vodeodolný (výborné na dovolenkové foto v plavkách). Olej Nubian je vhodný aj ako okamžitý skrášľovací efekt na nohy a paže. Bonusom je vôňa, ktorá mi pripomína detstvo.

3

Extra tip: Dovolenkovať s odborníčkou na pokožku sa oplatí. Od Natálie Selvekovej som sa dozvedela, že ak nechcem počas opaľovania stratiť pružnosť pokožky a zaistiť jej hydratáciu, stačí do opaľovacích krémov pridať kvapku koncentrátu s kyselinou HA.

envy therapy multi hyaluronic concentrate 12 5774

dole mensia foto ako vizitka k tomu extra tipuOpaľovacie krémy pre vás vybrala naša šéfredaktorka, Barbora Franeková.

1644

Súvisiace články