Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 22. jún 2021

SPF a líčenie

Silné slnečné lúče nútia aj tých najväčších odporcov SPF siahnuť po vysokej ochrane pred UV žiarením aj počas bežných dní. SPF ide ruka v ruke so zdravou a mladistvou pokožkou, to je už dobre známe.

SPF a líčenie

Silné slnečné lúče nútia aj tých najväčších odporcov SPF siahnuť po vysokej ochrane pred UV žiarením aj počas bežných dní. SPF ide ruka v ruke so zdravou a mladistvou pokožkou, to je už dobre známe. Ako sa však popasovať s aplikáciou a reaplikáciou ochranného faktora počas dňa?

@matildadjerf 

Súčasť starostlivosti

Tí z nás, ktorý sledujú beauty a skincare trendy vedia, že najlepším anti-ageingovým prípravkom je SPF. Jeho každodenná aplikácia na tvár dokáže chrániť pokožku pred nežiadúcim vplyvom slnečného žiarenia, ktoré spôsobuje nielen opálenie, ale aj predčasné starnutie a s nim súvisiace neduhy ako vrásky či pigmentové škvrny.

SPF sa tak pre mnohých z nás stalo pravidelnou súčasťou starostlivosti o pleť, kedy sa kombinuje s ďalšími špecifickými produktami. Správne by mal byť posledným krokom v starostlivosti, po aplikácii sér či tonerov alebo iných produktov. Je to teda vrchná vrstva v skincare, na ktorú následne môžete aplikovať make-up, BB krém či CC krém, ak ich používate, a samozrejme aj ďalšiu dekoratívnu kozmetiku.

Týmto však vaša starostlivosť nekončí. Žiaden krém s SPF nevydrží na pokožke celý deň a preto je potrebné ho minimálne ešte raz aplikovať. V tomto bode však nastáva menší problém, najmä pre tie z nás, ktoré sa líčia. Ako naniesť novú vrstvu ochranného krému ak sa nechcete alebo nemôžete len tak počas dňa odlíčiť?

Použite špongiu

Tento trik používa množstvo beauty influenceriek, ktoré sa šikovne vynašli. Na opätovnú aplikáciu SPF totiž používajú beauty blender. Priamo na špongiu nanesiete SPF a následne ho aplikujete jemným pritláčaním na pleť, nešúchajte a neťahajte, inak zničíte celé líčenie. Jemným vklepkávaním nenarušíte make-up a ochrannú vrstvu obnovíte.

Náš tip:

beautyblenderBeautyblender

Mist

Aj kozmetické firmy si uvedomujú nové požiadavky a nároky svojich zákazníkov a preto prichádzajú s inovatívnymi produktami, ktoré riešia aj problém reaplikácie SPF. Práve preto vznikli SPF misty alebo spreje, ktoré sú na reaplikáciu ako stvorené. Jednoducho stačí SPF nastriekať priamo na tvár a váš make-up ostane na mieste. Doprajte však pleti dostatok produktu, tak aby bola rovnomerne a dôkladne pokrytá.

Náš tip:

Hydrabio Eau de Soin SPF30 Moisturising Anti UV MistBioderma Hydrabio Eau de Soin SPF30 Moisturising Anti UV Mist

Tónované SPF

Skvelou alternatívou, ktorá rieši hneď niekoľko problémov naraz sú tónované SPF. Dnes ich je v ponuke množstvo, takže väčšina z nís si nájde svoj ideálny odtieň. Ide o produkt, ktorý poskytuje ochranu pre UV žiarením a zároveň plní rolu ľahkého krytia podobného napríklad BB krému. Aplikáciou jediného produktu dosiahnete ochranu aj zjednotenie. V praxi to znamená, že stačí aplikáciu takéhoto produktu jednoducho zopakovať a keďže sa nemusíte báť narušenia líčenia, ide o veľmi rýchlu a praktickú voľbu.

Náš tip:

LA ROCHE POSAY Anthelios ultra BBLA ROCHE POSAY Anthelios ultra BB

Multifunkčný púder

Skvelá voľba pre všetky majiteľky mastnej pokožky, ktoré sú zvyknuté na reaplikáciu zmatňujúceho púdra počas dňa. Dnes si totiž môžete vybrať aj púder s obsahom SPF, ktorý vašu pleť zmatní a zároveň jej poskytne aj ochranu pred UV žiarením. Ak ste nalíčené, použite techniku s beauty blenderom, ktorá zachová pôvodné líčenie.

Náš tip:

Ilia Radiant Translucent PowderIlia Radiant Translucent Powder SPF20

Foto: archív značiek, Instagram

1360

Súvisiace články