Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 13. júl 2020

Nepriatelia pleti: Neodličovanie

Ak sa opýtate akéhokoľvek dermatológa, beauty experta alebo vizážistky, čo patrí knajväčším chybám pri starostlivosti opleť, najčastejšou odpoveďou pravdepodobne bude neodličovanie sa pred spánkom. Ide onajčastejší prehrešok, ktorého sa dopúšťame zčasu na čas asi všetci, aj keď veríme, že ktomu nedochádza na pravidelnej báze!

Nepriatelia pleti: Neodličovanie

Ak sa opýtate akéhokoľvek dermatológa, beauty experta alebo vizážistky, čo patrí k najväčším chybám pri starostlivosti o pleť, najčastejšou odpoveďou pravdepodobne bude neodličovanie sa pred spánkom. Ide o najčastejší prehrešok, ktorého sa dopúšťame z času na čas asi všetci, aj keď veríme, že k tomu nedochádza na pravidelnej báze! Pozreli sme sa však na to, čo dokáže tento zlozvyk pleti spôsobiť.

Najčastejším dôvodom na neodlíčenie sa pred spaním je únava. V nižšom veku sa to môže stávať po bláznivých párty, oslavách, inokedy zase po náročnom pracovnom dni, ponocovaní nad prácou alebo jednoducho pri zaspatí pred Netflixom. Všetci vieme, že neodlíčenie sa za akýchkoľvek okolností je pre pleť zlé a bez ohľadu na situáciu je dôležité odlíčiť sa za každú cenu.

Ako na to?

Plánujte! Závisí na tom zdravie vašej pleti. Aby ste večer nemuseli bojovať s únavou, ktorá vás núti preskočiť odlíčenie, skúste si lepšie naplánovať a rozdeliť svoj čas. Je síce jednoduché poznamenať, že plánovanie je základom, no ťažšie sa to už vykonáva. Avšak len s dobre rozdeleným časom sa vám podarí starať o pokožku dôkladne.

Stavte na rýchlu pomoc v podobe praktického cleanseru alebo odličovača. Malo by ísť o produkt, ktorý je nielen veľmi efektívny a rýchly, ale sa aj prakticky využíva. Veľmi dobrou voľbou sú napríklad cleansery, na ktoré nepotrebujete vatové tampóny, iba ich nanesiete na pleť a necháte robiť svoje. Dokážu doslova roztopiť make-up aj vytiahnuť nečistoty. Odlíčite sa tak pokojne aj v tme a polospánku.

Prvá pomoc

Pokiaľ ste sa predchádzajúcu noc jednoducho nezvládli odlíčiť, pomôžte si nasledujúce ráno vhodnou maskou. Pleť po neodlíčení totiž nevyzerá na nasledujúci deň úplne zdravo a rozžiarene, a samozrejme jej chýba nielen čistota, ale aj výživa. Vyhraďte si preto čas na detoxikačnú masku, ktorá pomôže prečistiť pleť a póry. Toto je kritická fáza aj ste sa večer neodlíčili, môžete totiž predísť tvorbe nedokonalostí. Vyberte si masku, ktorá dokáže preniknúť dovnútra pórov a má silné antibakteriálne vlastnosti.

 

 

994

Súvisiace články