Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 12. jún 2020

Dry Brushing: Aké sú benefity?

Čím menej vrstiev na sebe nosíme, tým viac na sebe samých vnímame veci, ktoré sa nám nepáčia. Niekoho trápia strie, iných zase pár kíl navyše, ďalších zase celulitída.

Dry Brushing: Aké sú benefity?

Čím menej vrstiev na sebe nosíme, tým viac na sebe samých vnímame veci, ktoré sa nám nepáčia. Niekoho trápia strie, iných zase pár kíl navyše, ďalších zase celulitída. V prípade, že ste aj vy na sebe spozorovali niečo, čoho by ste sa najradšej zbavili, poradíme vám, čo pre seba môžete urobiť.

@juliasekelgidi

Dry brushing, alebo masírovanie kefou je známa a veľmi populárna praktika, ktorá sa využíva na prekrvenie pokožky tela, masáž svalov, odstraňovanie odumretých buniek kože, ale aj ako pomoc pri redukcii celulitídy. Tak, ako pri väčšine estetických, domácich procedúr, existuje len veľmi málo štúdií, ktoré by potvrdzovali efektivitu tejto masáže, avšak v teórii podľa dermatológov existuje niekoľko benefitov.

Čo je dry brushing?

Metóda, na ktorú využívate suchú, masážnu kefu. Stimulujete tým lymfatický systém, pomáha dôkladne prekrviť pokožku a samozrejme aj odstraňujete odumreté bunky. Často sa však odporúča aj ako podporná metóda na redukciu celulitídy.

Aké má benefity?

Úplne najzákladnejším efektom, ktorý pri dry brushingu dosiahnete je odstránenie odumretých buniek. Tak, ako pri tvári, aj na tele to má veľmi priaznivé účinky. Na jednej strane vaša pokožka pôsobí mladšie, krajšie, pevnejšie, no zároveň uvoľňujete priestor aktívnym látkam, aby mohli prenikať hlbšie do pokožky. Je to však beh na dlhé trate a na to, aby ste dosiahli výsledky, potrebujete k dry brushingu pristupovať pravidelne.

Veľkou výhodou, o ktorej sa až tak často nehovorí, je prevencia proti zarastaniu chĺpkov. Dry brushing čiastočne čistí póry a svojim pohybom tak napráva polohu chĺpkov. Týmto tak dokážete predchádzať aj zarasteným chĺpkom na nohách.

Celulitída je strašiak mnohých žien aj napriek tomu, že ju má skutočne takmer každá z nás. Aj tak sa jej chceme všetky zbaviť. Úplne to samozrejme nejde žiadnym spôsobom, ani dry brushingom. Avšak pri dlhodobom a pravidelnom brushingu sa môžete tešiť na pevnejšiu pokožku a hladšie nohy a zadok. Je to vďaka stimulácii lymfy, ktorá nastáva pri masáži. Vďaka tomu sa pokožka krásne okysličuje, čo zároveň stimuluje tvorbu kolagénu a elastínu. Takto sa pokožka narovnáva a lepšie tak prekrýva nenávidené tukové bunky.

Ako na to?

Pri dry brushingu je dôležité nebyť drsný. Doprajte si radšej viac času a masírujte opatrnejšie, tak aby ste nespôsobili výrazné podráždenie či dokonca podliatiny a škrabance. So správnym prístupom ho môžete vykonávať aj každý deň, avšak 3 krát do týždňa vám bude úplne stačiť.

Tejto metóda by sa však mali vyhnúť ľudia, ktorí trpia ekzémami, psoriázou alebo inými kožnými problémami. Keďže kefa môže spôsobovať podráždenie, tieto diagnózy by mohla výrazne zhoršiť.

 

2038

Súvisiace články