Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 9. jún 2020

Tie najlepšie kozmetické produkty pre ženskú pleť vyrába Slovenka

Majka Slavkovská je žena ako mnohé z nás. Miluje kozmetiku a rada svojej pleti dopraje to najlepšie.

Tie najlepšie kozmetické produkty pre ženskú pleť vyrába Slovenka

Majka Slavkovská je žena ako mnohé z nás. Miluje kozmetiku a rada svojej pleti dopraje to najlepšie. Avšak produkty dostupné na trhu neboli pre jej pokožku to pravé. Spolu s vedomosťami, ktoré získala na Fakulte prírodných vied sa rozhodla, že si skúsi vyrobiť krém, mydlo i iné produkty podľa svojich predstáv. A podarilo sa. Produktami postupne obdarovávala svoju rodinu, známych, až ju ich pozitívne reakcie a ohlasy presvedčili, aby účinky, vône a krásu svojich produktov posunula aj iným ženám. Tak vznikla kozmetická značka Bellcoria, ktorá ponúka výlučne prírodné kozmetické produkty vyrobené ručne, poctivo, z čerstvých a kvalitných surovín. O príbehu značky Bellcoria sme sa rozprávali s osobou najpovolanejšou, jej autorkou Majkou Slavkovskou.

Viem o tom, že ako malé dievčatko ste spolu so starou mamou vyrábali kostihojovú masť, vtedy ste ale ešte zrejme netušili, že výroba kozmetiky sa stane vašou záľubou i profesiou?

Áno, vtedy som ešte nevedela, že raz biológiu a chémiu vyštudujem, no príroda, jej zákonitosti, jej krása a vôňa ma fascinovali už keď som bola dieťa. Kozmetiku na prírodnej báze som začala vyrábať síce až po skončení vysokej školy, najmä z toho dôvodu, že vtedy bol na trhu nedostatok ozajstnej prírodnej kozmetiky, no prvý impulz k tomu nastal zdá sa už v detstve.

majka miesa

Veľmi by ma zaujímalo to rozhodnutie, kedy si poviete, produkty na trhu nenapĺňajú moje očakávania, idem skúsiť vlastnú kozmetiku. Tá cesta je však oveľa dlhšia a náročnejšia, čo všetko cesta k vlastnej značke obnáša?

Mala som citlivú a veľmi suchú pokožku a krémy, ktoré som používala, to len zhoršovali, preto som sa nabitá vedomosťami z vysokej školy dala na výrobu vlastnej kozmetiky, ktorá mi konečne pomohla. Roky som však vyrábala iba pre seba, rodinu a známych. Okruh priateľov, ktorí si obľúbili moje výrobky sa stále zväčšoval a práve od nich prišiel prvotný impulz, aby som moje produkty ponúkla všetkým na Slovensku a tak, keď už aj druhá dcérka cupkala do škôlky, nastal čas rozhodnúť sa. Tak som si povedala, áno budem vyrábať prírodnú kozmetiku pre všetkých. No tvoriť z lásky a nadšenia je jedna vec, no mať vlastnú značku kozmetiky je vec druhá, cesta k nej je oveľa náročnejšia. Spolu s manželom sme sa, ale na túto cestu vydali a začali hľadať vhodné priestory na výrobňu, vybavovali rôzne povolenia, vyberali sme si distribútorov kvalitných surovín a následne pripravovali testovanie prvých produktov. Trvalo to skoro dva roky, ale nakoniec svetlo sveta uzrela naša Bellcoria. Prečo takýto názov? Bellus corium znamená krásna pokožka a krásna môže byť iba vtedy, ak je zdravá.

elixir Q10

Predstavte nám prosím vaše produkty, pre koho sú určené a čím sú výnimočné?

Naše produkty sú určené pre všetkých, ktorí majú problémy s pleťou, či už citlivou, ekzematickou alebo aknóznou, no najmä pre každého človeka, ktorý si uvedomuje naliehavú skutočnosť prestať ľahostajne znečisťovať prírodu škodlivými chemikáliami prúdiacimi do prírody okrem iného aj používaním nazvime to neprírodnej kozmetiky. Ľudia si neuvedomujú s akými škodlivými látkami prichádza denne ich pokožka do styku, navyše v kumulovanej podobe, najprv sprchový gél a šampón so sulfátmi, potom krém so škodlivými konzervantami, antiperspirant s hliníkovými soľami, nakoniec parfum s umelými vonnými látkami s karcinogénnym účinkom. Naopak naša kozmetika v sebe ukrýva doslova silu prírody v podobe naozaj účinných rastlinných extraktov v kombinácii so za studena lisovanými olejmi v bio kvalite. Zákazníci sa niekedy pýtajú, prečo nemáme v ponuke krémy obsahujúce vodu. Nuž je to z niekoľkých dôvodov. Každý krém s vodou musí byť konzervovaný a práve konzervanty, dokonca aj tie, ktoré sú povolené v prírodnej kozmetike sú často dráždivé látky. Pri výrobe krému s vodou sa oleje musia zahriať až na 70°C, ničia sa tak dôležité látky ako vitamíny a niektoré antioxidanty. Podiel vody v kréme je niekedy až 70%, človek za ňu platí zbytočne. Je oveľa efektívnejšie aplikovať čistý olej alebo krém bez vody na vlhkú pokožku a jemne vmasírovať. Výnimočnosť našich produktov a ich používania spočíva nielen v čistote a účinnosti prírodných ingrediencií, ale zároveň vedie zákazníkov k zamysleniu sa nad fungovaním svojej pokožky, tela a prírody.

majka detail

Ktorý produkt z vášho sortimentu je najobľúbenejším a najvyhľadávanejším?

Väčšinu našich zákazníkov tvoria ženy a samozrejme, že my ženy sme odpradávna chceli vyzerať mlado. Možno preto je pre naše zákazníčky najobľúbenejším produktom ANTI-AGE KOMPLEX. Tvoria ho dva produkty, ktoré sa navzájom synergicky dopĺňajú. Sérum s kyselinou hyalurónovou obsahuje molekuly kyseliny hyalurónovej s rôznou veľkosťou a tak hydratuje celú vrstvu pokožky. Kofeín výrazne zlepšuje mikrocirkuláciu v pleti a všetko podčiarkuje látka zvaná elastinebooster, ktorá podporuje tvorbu vlastného kolagénu. Po nanesení séra sa hneď aplikuje elixír proti vráskam s koenzýmom Q10. Jeho súčasťou je 7 vzácnych olejov s anti–aging účinkom a 2 vysokoúčinné prírodné extrakty, získané najmodernejšou technológiou, úžasná látka, skvalán, ktorá je v pleti prirodzene prítomná do 25. roku života, potom výrazne ubúda a koenzým Q10, ktorý asi hádam netreba predstavovať. Pre pleť sú dôležité dve veci, hydratácia a výživa. Hydratačnú zložku zabezpečuje sérum s kyselinou hyalurónovou a výživu elixír s koenzýmom Q10.

anti age 2

Okrem krémov a produktov pre zrelšiu pleť sú viaceré produkty kozmetiky Bellcoria určené pre mladých ľudí a pleť so sklonom k akné. Aké výrobky odporúčate pre tento typ pleti?

Veľa ľudí s akné má mastnú pokožku, a preto si myslia, že nesmú používať nič, čo obsahuje olej. Navyše sú presvedčení, že to najlepšie, čo môžu pre pokožku urobiť je, vysušiť ju, opak je však pravdou. Mastná a aknózna pleť má nevyvážený pomer dvoch mastných kyselín. Sú to linolová a olejová. Na harmonizáciu mastnej pleti je preto potrebné tento pomer vyrovnať a to použitím správnych olejov, tými sú hroznový, olej z lieskových orieškov a konopný olej. Všetky obsahuje náš elixír na mastnú a aknóznu pleť, ktorý je zároveň obohatený o vzácny extrakt z harmančeka. Je veľmi dobré pred aplikáciou elixíru ako hydratačnú zložku a zároveň antibakteriálny prostriedok použiť čajovníkovú kvetovú vodu. Pre mastnú pleť, bez akné je vynikajúca mätová alebo rozmarínová kvetová voda v kombinácii s hroznovým olejom.

penove kremy 1

Na záver nám prezraďte, ako vyzerá kozmetická polička autorky kozmetiky Bellcoria? Používate výlučne svoju kozmetiku?

Používam iba kozmetiku, ktorú vyrobím, ale nie všetky výrobky, sú momentálne aj v našom portfóliu ?. Je to otázkou budúcnosti a v tej blízkej plánujeme zaradiť do ponuky ďalšie produkty, dúfame, že už čoskoro.

Viac informácií: www.bellcoria.sk

Zhovárala sa: Petra Adamcová

2845

Súvisiace články