Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 21. apríl 2020

Slovenky dobíjajú svet unikátnymi produktami na ústnu hygienu

Aj dentálna hygiena prostredníctvom prírodných produktov môže byť účinná a jedinečná. Produkty na čistenie zubov s obsahom zeolitu a bez chemických prísad sú objavom troch Sloveniek.

Slovenky dobíjajú svet unikátnymi produktami na ústnu hygienu

Aj dentálna hygiena prostredníctvom prírodných produktov môže byť účinná a jedinečná. Produkty na čistenie zubov s obsahom zeolitu a bez chemických prísad sú objavom troch Sloveniek. O aké prípravky ide, aké sú ich vlastnosti sme sa rozprávali s Jankou, Ivetou a Auréliou, dámami, ktoré stoja za značkou ZeoZoe.

Vo svojej ponuke máte produkty na starostlivosť o ústnu hygienu, mohli by ste na úvod predstaviť, o aké produkty ide?

Ponúkame zubné tablety a zubný prášok. Základ obidvoch produktov tvorí zeolit, ktorý je doplnený bylinkami - šalviou a mätou. Naše tablety a prášok sa stali neodmysliteľnou súčasťou bežnej zubnej hygieny u tisícok spokojných klientov. Obsah látok je v nich v podstate totožný, rozdielna je len forma. Tablety si obľúbili aktívni klienti, ktorí sú zvyknutí cestovať, prášok vyhovuje viac tým, ktorým sa nechce tablety rozhrýzť, jednoducho si len nasypú prášok na zubnú kefku. Naše produkty môžu používať aj deti.

Zeolit je hlavnou súčasťou obidvoch výrobkov. Ide o vulkanický minerál, ktorý sa roky využíva v liečbe a prevencii mnohých ochorení. Aké má zeolit vlastnosti a v čom nám dokáže byť práve pri starostlivosti o dentálnu hygienu prospešný?

V našich produktoch sme využili absorbčnú vlastnosť zeolitu a tiež jeho adsorbčnú vlastnosť. Zeolit je schopný absorbovať počas čistenia zubov škodliviny, toxíny a nečistoty zo zubov, medzizubných priestorov a tiež z celej ústnej dutiny. Pôsobí teda ako prevencia i ako liečba ochorení zubov, ďasien a slizníc ústnej dutiny. Zeolit je neobyčajný materiál. Má mimoriadne čistiace, bieliace účinky, odstraňuje zubný plak. Jeho molekulárna štruktúra zabezpečuje absolútne bezpečné odstránenie zárodkov rôznych mikroorganizmov, vírusov, baktérií, plesní. Pomáha tak liečiť aj dlhodobé ochorenia ústnej dutiny a zabraňuje vzniku nových. Používaním našich produktov sa zbavíte zubného kameňa a zabránite, aby sa tvoril znova. Ďalšou výnimočnou vlastnosťou zeolitu je to, že upravuje pH ústnej dutiny, čím zásadne bráni vzniku defektov slizníc i zubov. Väčšina ochorení ústnej dutiny vzniká kvôli kyslému prostrediu, ktoré potrebujú mikroorganizmy na svoje množenie.

Adsorbčnú vlastnosť, teda schopnosť zeolitu udržať na svojom povrchu látky tuhého, plynného a kvapalného skupenstva, sme využili na aplikáciu liečivých bylín do našej zubnej zmesi. Esenciálne oleje mäty piepornej a šalvia lekárskej sa udržujú na povrchu jeho štruktúry a uvoľňujú sa pri kontakte so zubami a sliznicami. Prenikajú dovnútra slizníc a liečivo pôsobia aj po skončení umývania zubov.

Prášok i tablety ZeoZoe sú vytvorené bez chemických prísad a sú vyrobené výlučne z prírodných materiálov. Dokážu nám tieto produkty nahradiť štandardné prípravky na starostlivosť o chrup, napríklad pastu a ústnu vodu?

Podľa našich doterajších skúseností tablety i prášok sú dokonalou náhradou za bežné zubné pasty. Dentálna hygiena ZeoZoe predstavuje holistický produkt - od účinného prírodného bielenia zubov vďaka zeolitu, po liečenie zápalov, utišovanie bolesti zubov, predchádzanie chorôb a kazov v ústnej dutine či zabezpečenie sviežeho dychu. Je to prírodný výrobok, ktorý ma širokospektrálne účinky a pritom je zložený len z troch hlavných ingrediencií.

ZeoZoe 081

Na Vašom webe spomínate, že v minulosti sa napríklad v Oriente starostlivosť o chrup vykonávala prevažne práškovou a tabletovou formou. Dnes je situácia iná, tak by ma zaujímalo, ako rýchlo si človek dokáže na inakosť produktov zvyknúť a aká je ich aplikácia?

Aplikácia je veľmi jednoduchá. Zubnú tabletu si vložíte do úst, rozhryziete ju. Zubnú kefku namočíte a umývate zuby ako obyčajne. Prášok si len nasypete na mokrú zubnú kefku. Naše produkty nepenia, keďže sú vyrobené iba z prírodných ingrediencií. Po niekoľkých použitiach sa na to dá ľahko zvyknúť. Pocit dokonalej čistoty a sviežosti stojí za zmenu zaužívaných rituálov ústnej hygieny. Zákazníci si zvykajú na tento spôsob čistenia veľmi rýchlo. Pocit skutočne čistých zubov ich pri prvej aplikácii prekvapí a ku konvenčným pastám sa nemajú dôvod vrátiť.

Majú produkty ZeoZoe oproti štandardným výrobkom ďalšie výnimočné vlastnosti alebo pozitíva?

Hlavnou myšlienkou ZeoZoe je zero-waste životný štýl. Obaly sú preto bez plastu. Navyše sa naše výrobky dajú kúpiť aj v bezobalovej forme v bezobalových obchodoch. Čoskoro bude táto forma nákupu k dispozícii aj na našom webe. Sme súčasťou hnutia za etické nakupovanie, ktoré stojí na zodpovednom prístupe k prírode a zákazníkom. Okrem toho, výnimočná kombinácia ingrediencií, slovenská výroba, bieliace a liečivé účinky vytvárajú jedinečný produkt, ktorý sa šetrne stará o zuby a nezaťažuje našu planétu.

Kto stojí za produktami ZeoZoe?

ZeoZoe tvoria tri kamarátky - Janka, Iveta a Aurélia. Vždy nás spájal záujem o bylinky, duchovný rozvoj a ochranu prírody. Iveta sa zaoberá zeolitom už roky. Ako fytoterapeutka ním lieči rôzne druhy chorôb, od akné, tráviace problémy po bolesti kĺbov. Prirodzene ho začala používať aj na výrobu domácej kozmetiky a zubných pást. Výsledok jej receptúry ju prekvapil natoľko, že ním inšpirovala Janku. Janka, dostala nápad na výrobu zubných tabletiek a pustila sa do procesu uvedenia ich výroby na trh, je našou CEO, stará sa o realizáciu výroby a obchod. Aurélia, dcéra Ivety, sa zasa stará o marketing a sociálne média. Je doktorandkou, študuje v Barcelone, kde sa zaoberá medzinárodným právom zvierat.

ZeoZoe 004

Zhovárala sa: Petra Adamcová

Viac informácií: www.zeozoe.sk

 

2471

Súvisiace články