Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 30. marec 2020

#SELFCARE: 3 recepty na DIY peeling

Dobu karantény môžete využiť vo svoj prospech najrôznejšími spôsobmi. Jedným znich je aj praktizovanie self care, teda starostlivosti oseba samých.

#SELFCARE: 3 recepty na DIY peeling

Dobu karantény môžete využiť vo svoj prospech najrôznejšími spôsobmi. Jedným z nich je aj praktizovanie self care, teda starostlivosti o seba samých. Doprajte preto potešenie aj svojmu telu a rozmaznajte ho napríklad aj home made peelingom. Máme pre vás 3 rôzne recepty z ingrediencií, ktoré určite nájdete doma.

Coco + berry

Kombinácia kokosového oleja, cukru a jahôd ponúka telu skvelý mix výživy, kyselín a antioxidantov. Ideálny je napríklad pri anti-ageingových kúrach. Jahody obsahujú vitamín C, ale aj ovocné kyseliny, ktoré pokožku krásne vyhladia. Vločky zjemnia podráždenie.

- 250g cukru
- 60g kokosového oleha
- 60g vločiek (celých alebo nasekaných)
- 60g čerstvých jahôd

 

Citrusy

Citrusovým scrubom zase dosiahnete skvelé prekrvenie a pokožku zrevitalizujete. Okrem toho, že zlepšíte cirkuláciu, vôňa citrusov vám zlepší náladu. Samozrejmosťou je aj odstránenie odumretých buniek a celkovo krajšia farba pokožky.

- 120g morskej soli
- 120g cukru
- 60g slnečnicového oleja
- citrónová (alebo iná citrusová) kôra
- papájové pyré (alebo pyré z iného exotického ovocia)

 

Hydratačný scrub

Vôňa šalvie je upokojujúca, no rovnaké účinky má aj na samotnú pokožku. Pomáha s regeneráciou. Med je antiseptický a lieči rôzne kožné problémy, no zároveň zjemňuje. Vločky pomáhajú so suchou pokožkou.

- 120g cukru
- 60g olivového oleja
- 60g vločiek
- 1 lyžica sušenej šalvie
- 1 lyžica medu

 

963

Súvisiace články