Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 6. november 2019

Ako pripraviť pleť na zimu?

Starostlivosť opleť vlete azime sa veľmi líši. Samotná pokožka si vyžaduje úplne iný prístup, keď je vonku 25 stupňov asilné slnko, ainý zase keď sa musí popasovať so silným astudeným vetrom, či dokonca mrazom.

Ako pripraviť pleť na zimu?

Starostlivosť o pleť v lete a zime sa veľmi líši. Samotná pokožka si vyžaduje úplne iný prístup, keď je vonku 25 stupňov a silné slnko, a iný zase keď sa musí popasovať so silným a studeným vetrom, či dokonca mrazom. Ako ju teda pripraviť na zmenu počasia ešte predtým ako nastane? Choďte na to postupne a najmä začnite už na jeseň.

Návrat ku krémom

Zatiaľ čo v lete mnohé z nás preferujú ľahučké séra na báze vody, na jeseň už pleti nestačia. Vráťte sa preto ku krémom, prípadne výživným gélom, ktoré pleti poskytnú viac dlhšej hydratácie. V Concept Clinic sme objavili skvelú novinku od nemeckej značky Dr. Grandel, Elements of Nature Hyaluron Sleeping Cream, ktorý hĺbkovo regeneruje a intenzívne hydratuje pleť počas spánku. V línii Beauty Gen od tej istej značky zase nájdete výživný, 24 hodinový krém Renew III, ktorý je vhodný pre extrémne suchú pleť. Má hutnú konzistenciu obohatenú o vzácne oleje, vďaka čomu pokožka získava stratenú pružnosť a hebkosť, čiže ide o ideálnu voľbu na zimu. Navyše má silné omladzujúce účinky, po aplikácii výrazne vyhladí a spevní pleť, ale stimuluje aj tvorbu vlastného kolagénu.

1Dr. Grandel, Elements of Nature Hyaluron Sleeping Cream 2Dr. Grandel, 24 hodinový krém Beauty Gen Renew III

 

Telová výživa

V lete sa mnohé z nás vyhýbajú telovým mliekam, ktoré sa v teple nestíhajú vstrebávať a nechávajú pokožku mastnú. Na jeseň už s týmto problém už nebudete mať, takže ešte predtým ako vašu pokožku skolí studený vietor, nezabudnite na pravidelnú hydratáciu a výživu. O to viac to platí v prípade kritických partií ako ruky, ktoré máme takmer vždy odhalené. My sme vyskúšali ešte o niečo intenzívnejšiu starostlivosť, ošetrenie Dr. Grandel v Concept Clinic. Na domácu starostlivosť zase odporúčame telový krém Elements of Nature značky Dr. Grandel, ktorý nielen hydratuje, ale aj spevňuje.

3Dr. Grandel, telový krém Elements of Nature

 

Výživa zvnútra

Jeseň a zima sú ideálnym obdobím na šírenie najrôznejších vírusov a baktérií. Posilňovať imunitu je preto nevyhnutné. Dopriať extra silu zvnútra však môžete aj samotnej pokožke, ktorá je rovnako ako zdravie, zraniteľná. Nám sa osvedčil The Super Elixir zázvor- citrón, ktorý 4pomáha redukovať dopad stresu, zmierňuje únavu, ale aj obmedzuje predčasné starnutie tela a zlepšuje celkový vzhľad pleti, vlasov a nechtov, ale aj zdravotný stav. Podporuje tiež zdravú mikroflóru v žalúdku a posilňuje imunitný systém.

Doplnok výživy The Super Elixir zázvor-citrón tvorí 45 prémiových bio ingrediencií s maximálnym podielom vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Dve lyžičky elixíru primiešajte každé ráno do vody, džúsu či iného nápoja a vypite. Predáva Concept Clinic.

Foto: Concept Clinic, Pinterest

1588

Súvisiace články