Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 17. september 2019

Ako predísť zarasteným chĺpkom?

Zarastené chĺpky sú častým sprievodným symptómom, ktorý nastáva po holení. Okrem toho, že ich nikto nepovažuje za estetické, môže byť aj bolestivé.

Ako predísť zarasteným chĺpkom?

Zarastené chĺpky sú častým sprievodným symptómom, ktorý nastáva po holení. Okrem toho, že ich nikto nepovažuje za estetické, môže byť aj bolestivé. Stáva sa to vtedy, keď sa chĺpok zakriví a rastie smerom naspäť do pokožky, alebo jednoducho ostane uväznený vo vlasovej folikule. Ako tomu predísť?

Exfoliácia

Odstránením odumretých častí kože a teda vyrovnaním povrchu uľahčíte život chĺpkov, ktoré majú voľnú cestu na povrch. Peeling alebo exfoliácia sa odporúča nielen pred holením, ale niekoľkokrát do týždňa. Ak sa holíte žiletkou, vždy použite krém alebo gél na holenie, chĺpky na suchej pokožke sú omnoho náchylnejšie na zarastanie.

Zlepšite techniku

Nikdy nepoužívajte jednorazovú žiletku opakovane. Aj keď sa to nezdá, britva stráca ostrosť a neholí až tak efektívne. Okrem toho sú chĺpky odstránené nesprávne, čo opäť zvyšuje pravdepodobnosť zarastania. Pri holení nenaťahujte pokožku a netlačte žiletkou, toto takisto môže spôsobiť zarastanie. Holenie by malo byť hladké, jednoduché, po pokožke by sa mala žiletka kĺzať. Odporúča sa tiež holiť v smere rastu chĺpkov, aj keď mnohí sme zvyknutí opačne.

Starostlivosť po

Holenú plochu dôkladne umyte a natrite hydratačným mliekom (pokiaľ nejde o pazuchy samozrejme). Vyberte si produkt, ktorý má v sebe upokojujúce zložky ako aloe vera alebo maslo shea. Ak máte vo všeobecnosti problém so zarastaním chĺpkov, môžete zvoliť cielenú starostlivosť v podobe čajovníkového oleja, ktorý má protizápalové vlastnosti a pomáha predchádzať zarastaniu.

1458

Súvisiace články