Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 15. august 2019

Beauty tajomstvá zo sveta

Predtým, ako sme boli obdarovaní tými najmodernejšími kozmetickými vychytávkami, si ľudia po celom svete museli pomôcť vlastnými silami. Svojho spojenca však našli vprírode, ktorá im poskytla dokonalé ingrediencie pre ich beauty rituály.

Beauty tajomstvá zo sveta

Predtým, ako sme boli obdarovaní tými najmodernejšími kozmetickými vychytávkami, si ľudia po celom svete museli pomôcť vlastnými silami. Svojho spojenca však našli v prírode, ktorá im poskytla dokonalé ingrediencie pre ich beauty rituály.

Mjanmarsko: Thanaka

Zo stromu Thanaka, ktorý rastie v Mjanmarsko sa vyrába prášok a existujú záznamy, že sa využíval pred viac ako 2000 rokmi. Je to prírodný antioxidant, je antibakteriálny a hĺbkovo čistí pokožku. V Mjanmarsku sa tiež využíva v ochranných krémoch na opaľovanie, ale aj na upokojenie spálenej pokožky.

truly thanaka100% thanaková pasta

Južná Afrika: Baobab

Nie nadarmo sa mu hovorí strom života, baobab obsahuje extrémne vysoké množstvo kalcia a vitamínu C, kvôli ktorým sa využíva v Afrike už dlhé storočia. Po použití je pokožka jemná, vyhladená aj hydratovaná.

Screenshot 2019 08 15 at 20.15.19Hydratačný pleťový krém z baobabu Honest Beauty

Japonsko: Tsubaki

Olej kamélie alebo tsubaki je tajomstvom japonských gejší. Má rozjasňujúce a anti-ageing účinky a preto je populárny medzi Japonkami dodnes. Používa sa však na starostlivosť o telo, tvár aj vlasy.

Screenshot 2019 08 15 at 20.15.31Tatcha Čistiaci olej z kamélie

Namíbia: Kalaharský melón

Tento typ melónu rasti v púšti Kalahari a využívali ho najmä pustovníci na okamžité uhasenie smädu v púšti. Jeho olej je však v Namíbii rovnako vzácny a dlhé roky je známy svojimi hydratačnými účinkami pre pleť. Redukuje tiež zápaly a podráždenie, ale aj vrásky.

fushiFushi Pleťový olej z kalaharského melónu

Čína: Perly

Vedeli ste, že v Číne sa takmer odjakživa používali rozdrvené perly na starostlivosť o pleť? Užívali si orálne aj topicky. Dnes sa vie, že sú bohaté na aminokyseliny, ktoré podporujú tvorbu kolagénu, urýchľujú obnovovanie pokožky a zlepšujú elasticitu.

misshaMissha Perlová maska

India: Kurkuma

Kurkuma je veľmi silnou potravinou, je nabitá výživnými zložkami a antibakteriálnymi vlastnosťami. Indky ju roky používali na starostlivosť o vlasy aj pleť a dodnes sa používa aj na svadobných ceremóniách, kedy sa aplikuje na pleť a telo nevesty, ktorá je po použití okamžite rozjasnená.

khielsKhiel's rozjasňujúca maska s kurkumou

Thajsko: Citrónová tráva

Využíva sa aj v thajskej kuchyni, no Thajky na ňu nedajú dopustiť ani pri svojich beauty rituáloch. Má antibakteriálne účinky, stimuluje tvorbu kolagénu a vo všeobecnosti pokožku dokonale prekrví a teda aj spevní.

mario badescuA.H.A. & Ceramide Moisturizer s obsahom citrónovej trávy Mario Badescu

Švédsko: Breza

Breza je známa svojimi sťahujúcimi účinkami a práve preto sa často využíva ako prevencia pri predčasnom starnutí. Redukuje vrásky, ale aj opuchy, a navyše má aj antibakteriálne účinky. Je ideálna napríklad v kozmetických toneroch.

weledaBrezový olej na celulitídu Weleda

Foto: archív značiek

1417

Súvisiace články