Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 23. máj 2019

Umenie samoopaľovania

Väčšina znás celú zimu čaká na to, kedy sa vráti teplé počasie a slnečné dni. Keď nám jar aleto ukážu svoju tvár, okamžite siahame po kúskoch, ktoré odhalia trochu kože.

Umenie samoopaľovania

Väčšina z nás celú zimu čaká na to, kedy sa vráti teplé počasie a slnečné dni. Keď nám jar a leto ukážu svoju tvár, okamžite siahame po kúskoch, ktoré odhalia trochu kože. A tu nastáva pre mnohých problém. Tie z nás, ktoré nemali možnosť chytať bronz na zimnej dovolenke práve preto častokrát siahajú po samoopaľovacích prípravkoch, iné zase týmto produktom neveria a svojim letným kúskom sa čo najdlhšie vyhýbajú.

Samoopaľovanie však už nie také ako pred pár rokmi. Kozmetika sa vyvíja a každú sezónu sa na trh dostanú tie najinovatívnejšie produkty, ktoré vám pomôžu dosiahnuť krásne opálenie aj v pohodlí domova. Ako na to ísť a dosiahnuť dokonalé výsledky?

1. Príprava

Pred aplikáciou samoopaľovacieho prípravku by ste mali urobiť všetko ostatné, čo vaše telo potrebuje. Ak to je manikúra, depilácia či umytie vlasov, spravte to ako prvé. Depiláciu žiletkou urobte aspoň 24 hodín pred samoopaľovaním a voskom aspoň 2 dni predtým.

2. Peeling

Tento krok by mal byť už automatickou súčasťou samoopaľovacieho procesu. Je logické, že skôr ako sa vrhnete na „zafarbovanie“ pokožky, odstránite z nej všetky odumreté bunky. Je to nielen základom trvácnosti, ale aj estetického výsledku. Sústreďte sa najmä na problematické partie, kde je prirodzene hrubšia pokožka, napríklad kĺby. Nepoužívajte však na telový peeling produkty s obsahom oleja. Môže ostať na pokožke, a vzhľadom na jeho prirodzenú odpudivosť tým zhorší výsledky. Peeling však urobte v dostatočnom predstihu, aspoň 6 hodín pred samoopaľovaním.

3. Vysušenie

Dôsledne odstráňte z pokožky všetky zbytky predchádzajúcich produktov a precízne ju vysušte. Namiesto drhnutia však osušku pritláčajte. Vyhnete sa tak podráždeniu. Ak je vaša pokožka prirodzene suchá, vyžaduje si pred samoopaľovaním hydratáciu. Aplikujte na telo ľahké hydratačné mlieko, takisto bez obsahu oleja a nechajte ho vstrebať. Hydratovať by ste mali aj suchšie miesta na tele ako lakte a kolená.

4. Správny produkt

Tento krok je zásadný a väčšina z nás zlyháva práva pri ňom. Vždy si vyberajte odtieň, ktorý je určený pre vašu prirodzenú farbu pokožky a nie podľa toho, aký chcete výsledok. Pokiaľ je vaša pokožka veľmi svetlá, siahnite po najsvetlejších odtieňoch. Ak máte prirodzene tmavšiu pleť, môžete začať na medium a postupne pridávať. Existujú viaceré typy produktov, najjednoduchšie sa pracuje s penovými no so sprejom dosiahnete aj na horšie prístupné miesta, napríklad chrbát. Celé to je na zručnosti a skúsenostiach. Začiatočníci by však mali staviť na penu.

5. Zdola nahor

Technika je tiež dôležitá. Začínajte vždy zdola nahor, takto sa vyhnete akýmkoľvek značkám, ktoré by inak vznikli pri prehnutí. Nikdy neaplikujte produkt holými rukami. Nielenže takto vznikajú fľaky, ale vaše dlane ostanú zafarbené. Existuje množstvo pomôcok, ktoré vám v aplikácii pomôžu.

6. Časovanie

Po aplikácii samoopaľovacieho prípravku by ste sa mali vyhnúť vode a potu od 6 do 8 hodín. Časovanie je preto dôležité. Nenanášajte prípravok predtým ako pôjdete do fitka alebo sa rozhodnete ísť opaľovať. Vždy rešpektujte inštrukcie na balení a radšej nechajte prípravok zaschnúť dlhšie ako je odporúčané. Keď už je vaša pokožka úplne suchá, jemným kozmetickým štetcom poprášte celé telo detským púdrom. Ten zabráni prenosu farby na oblečenia.

7. Rýchle úpravy

Keď sa vám aplikácia nepodarí, pomôže vám citrón. Rozdeľte ho na polovice a jednou z nich začnite krúžiť na nepodarenom mieste. Opakujte to asi dve minúty a následne miesto jemne osušte uterákom. Tento malý trik vám pomôže v prípade, že ste na nejakom mieste prehnali s prípravkom alebo vznikli na pokožke škvrny.

8. Zachovanie

Aby vám vaše nové opálenie vydržalo čo najdlhšie, uistite sa, že je vaša pokožka vždy hydratovaná. Nepoužívajte na pleť retinoly ani produkty na liečbu akné, pretože tie rozpúšťajú farbu.

Naše tipy:

Aplikácia

minetan minetan samoopalovaci pripravok 1 ks bronze on applicato 25764.thumb 460x460Minetan rukavica na aplikáciu, predáva FAnn VITA LIBERATA Aplika n rukavica na samoopa ovacie produkty 5060370106943 SUPER SOFT TANNING MITTVITA LIBERATA rukavica na aplikáciu, predáva Marionnaud

Na tvár

collistar sun linea samoopalovaci pripravok 50 ml magic drops 16726.thumb 460x460Collistar Sun Linea Magic drops, predáva FAnn douglas self tanning tissueDouglas Self Tanning Tissue, predáva Douglas

Postupné

Dior self tanning jellyDior Self Tanning Jelly, predáva Douglas La Mer Samoopa ovac kr m na telo a tv r 200 ml 747930040637 Gradual Tan Face Body 2La Mer Gradual Tan Face & Body, predáva Marionnaud

Inovatívne

VITA LIBERATA Samoopa ovacia voda 5060370106806 INVISI FOAMING TAN WATERVITA LIBERATA INVISI FOAMING TAN WATER, predáva Marionnaud tan luxeTan Luxe Wonder Oil 

Takmer profesionálne

sienna 1 hourSienna 1 Hour Tan bundle 1024xBali Body samoopaľovací set

Foto: archív značiek, predajcov

1796

Súvisiace články