Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné
Loading....

Starostlivosť o pleť a telo / 11. február 2019

Čo sú to PHA kyseliny?

Zatiaľ čo minulý rok bol vprípade kozmetických kyselín prelomový, venoval sa základným typom- AHA aBHA. Tento rok však prichádzajú na scénu nováčikovia, ktorým hovorím PHA kyseliny.

Čo sú to PHA kyseliny?

Zatiaľ čo minulý rok bol v prípade kozmetických kyselín prelomový, venoval sa základným typom- AHA a BHA. Tento rok však prichádzajú na scénu nováčikovia, ktorým hovorím PHA kyseliny.

Rok 2018 nás uviedol do problematiky exfoliácie, kde hrali hlavnú úlohu spomínané AHA (alfa hydroxy acid) a BHA (beta hydroxy acid). Keď sa však do toho pridali PHA (poly hydroxy acid), mnohých z nás to zmiatlo.

PHA sú považované za novú generáciu AHA kyselín a pomenúvajú kyseliny glukanolaktónovú, galaktózovú a laktobionovú. Podobne ako v prípade ostatných kyselín, ich účinky majú za následok vyrovnaný tón pleti, jemnejšiu štruktúru a zároveň napomáhajú kozmetickým produktom prenikať hlbšie do pokožky. Rozdiel oproti predchádzajúcim kyselinám tkvie v ich molekulárne veľkosti. Zatiaľ čo molekuly AHA a BHA kyselín sú menšie, dokážu tým prenikať veľmi hlboko do vrstiev kože. Môžu tým spôsobovať podráždenie, neznášanlivosť, čo z nich robí nie príliš vhodné produkty pre citlivú pleť. Molekuly PHA sú o niečo väčšie, nepreniknú teda tak hlboko, avšak pleť ani nepodráždia, sú preto ideálne pre citlivú pleť, oproti prvej skupine tiež nespôsobujú citlivosť voči slnečným lúčom.

Táto skupina kyselín je preto ideálna pre citlivú pleť, avšak používať ju môžu aj normálne či mastné typy pleti. Benefitovať z nich môže tiež suchá pokožka, pretože priťahujú vlahu, ktorú v pokožke zadržiavajú a tým sa starajú o lepšiu hydratáciu.

1679

Súvisiace články