Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 24. jún 2021

5 anti-ageing ingrediencií pre každý typ pleti

Anti-ageing v modernom zmysle neznamená snahu zvrátiť nezvrátiteľné, je to schopnosť vyzerať skvelo a zdravo na svoj a zároveň zvládať pribúdajúce roky s gráciou. Potreby našej pleti sa samozrejme s rokmi menia a preto je dôležité prispôsobiť im starostlivosť.

5 anti-ageing ingrediencií pre každý typ pleti

Anti-ageing v modernom zmysle neznamená snahu zvrátiť nezvrátiteľné, je to schopnosť vyzerať skvelo a zdravo na svoj a zároveň zvládať pribúdajúce roky s gráciou. Potreby našej pleti sa samozrejme s rokmi menia a preto je dôležité prispôsobiť im starostlivosť. Týchto 5 ingrediencií v kozmetike patrí k najobľúbenejším pretože sa stará o zdravie pleti, čím ju robí automaticky krajšou, aj keď s pribúdajúcim vekom.

@sophiaroe

Vitamín C

O vitamíne C sa už toho veľa popísalo. Je to skutočne skvelá ingrediencia, nielen v rámci anti-ageingu, ale celkového zdravia pleti. Keďže céčko je známy antioxidant, pomáha pleti bojovať proti voľným radikálom a znečisteniu, ale zároveň aj redukuje dopad UV žiarenia na pleť. Dlhodobé používane kozmetiky s vitamínom C je pre pleť prospešné aj z hľadiska rozžiarenia pleti a redukcie pigmentových škvŕn. Zjednotená, rozžiarená pleť predsa len pôsobí zdravšie a mladšie. Na trhu je množstvo najrôznejších produktov s obsahom vitamínu C, takže každý si môže vybrať to, čo mu najviac sedí. Siahnuť môžete po sérach, krémoch alebo maskách. Dôležité je siahnuť po stabilnej forme, ktorá je vhodne naformulovaná pre váš typ pleti. Ak si nie ste istí, začnite na nižšej koncentrácii alebo sa poraďte s odobrníkmi.

Resveratrol

Aj o resveratrole sa istú dobu pomerne veľa hovorilo, no tejto zložke sa nepodarilo prebojovať na taký level popularity ako céčku. Avšak jeho budúcnosť bude pestrá! Nasvedčujú tomu renomované štúdie, ktoré preukázali schopnosť resveratrolu doslova spomaliť starnutie buniek, nielen čo sa týka pokožky, ale ak celého organizmu. A čo to resveratrol vlastne je? Je to polyfenol, ktorý sa prirodzene nachádza v šupkách ovocia alebo arašidov a niektorého bobuľového ovocia. Predchádza poškodeniu voľnými radikálmi a životným prostredím. Oproti iným zložkám s antioxidačnými účinkami má však unikátne vlastnosti, napríklad ideálnu hladinu pH, ktorá má ochrannú funkciu, či schopnosť prenikať hlbšie do pokožky, kde pomáha posilňovať ochrannú bariéru kože, má protizápalové účinky a redukuje poškodenie spôsobené UV žiarením.

Retinol

Predstavovať retinol asi už nie je potrebné, tento elixír mladosti je dnes veľmi populárny vďaka svojim skvelým schopnostiam s anti-ageing účinkom. Tento derivát vitamínu A podporuje bunkovú výmenu, stimuluje tvorbu kolagénu, reguluje tvorbu mazu a samozrejme aj zápasi s voľnými radikálmi. Používa sa preto nielen v anti-ageing starostlivosti, ale aj v rámci liečby problematickej pleti s rôznymi formami akné. Znie ako ideálna ingrediencia takmer pre každého, no nie je to tak. Existujú síce rôzne typy retinoidov s rôznymi silami, ktoré majú tieto účinky, no pre citlivú alebo suchú pleť môže byť príliš agresívne. Preto je potrebné začať s nimi skutočne opatrne, ideálne po poradení sa s dermatológom alebo iným odborníkom. A nezabudnite na každodennú aplikáciu SPF!

Niacínamid

Ak retinol dostal prezývku elixír mladosti, tak niacínamid si zaslúži prezývku elixír krásy. Táto multifunkčná ingrediencia sa teší obrovskej popularite a niet sa čomu diviť, je skutočne skvelá. Ide o formu vitamínu B3, z ktorej dokážu benefitovať rôzne typy pleti. Posilňuje ochrannú bariéru pokožky, čím ju pomáha udržiavať zdravú a v harmónii. Zároveň predchádza strate vody a napomáha aj pri proteínovej a ceramidovej syntéze. Takisto má aj skvelé rozjasňujúce účinky a pomáhaj aj s redukciou mazu. Táto skvelá kombinácia účinkov je cenená pri rôznych problémoch s pokožkou, vrátane anti-ageingovej starostlivosti. Niacínamid vám ju pomôže udržať zdravú, ideálne funkčnú a krásne rozžiarenú.

Vitamín E

Po vitamíne E začína siahať čoraz viac kozmetických značiek pretože jeho skvelé hydratačno-antioxidačné vlastnosti ocenia mnohé typy pleti. Má výrazné hydratačné účinky, ktoré v kombinácii s bojom proti voľným radikálom a redukcii dopadu UV žiarenia na pleť predstavujú perfektné duo. Tiež má protizápalové účinky a vie tiež zmierňovať opuchy. Aj pri éčku je dôležitý výber konkrétneho produktu a jeho formulácia.

Foto: Instagram

981

Súvisiace články