Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 8. jún 2021

Letná starostlivosť o pleť

So stúpajúcimi teplotami zhadzujeme vrstvy oblečenia a užívame si dávku voľnosti, avšak tú ocení aj naša pleť. Jej požiadavky sa totiž s ročným obdobím menia a to, čo jej vyhovuje v zime či na ajr už nemusí v lete.

Letná starostlivosť o pleť

So stúpajúcimi teplotami zhadzujeme vrstvy oblečenia a užívame si dávku voľnosti, avšak tú ocení aj naša pleť. Jej požiadavky sa totiž s ročným obdobím menia a to, čo jej vyhovuje v zime či na ajr už nemusí v lete. Aké zmeny by sme mali v našej starostlivosti o pleť urobiť v letnej sezóne?

SPF ako základ

Ochranný faktor na tvári by mal byť samozrejmosťou počas celého roka, či už svieti slnko alebo prší, či trávime dni v interiéri alebo v exteriéri. Ak sa to ešte u vás nestalo pravidlom, v lete je ideálny čas napraviť to. Slnečné žiarenie, ktoré sa stará o naše milované bronzové opálenie totiž spôsobuje aj predčasné starnutie, tvorbu vrások a pigmentových škvŕn, nehovoriac o vážnejších kožných problémoch. V lete, kedy je slnko ešte silnejšie a UV žiarenie škodlivejšie, by sme skutočne aplikáciu SPF vynechávať nemali. SPF sa aplikuje ako posledný krok starostlivosti o pleť, pričom navrch môžete pridať BB krém alebo make-up, ako ho používate. Počas dňa je potrebné aplikáciu zopakovať. Najpraktickejšou možnosťou, kedy nemusíte celé svoje líčenie úplne odlíčiť je aplikácia v podobe mistu alebo spreju s SPF. Aplikovať by sme ho mali okrem tváre aj na krk a dekolt a pokiaľ vám an ochrane skutočne záleží, nezabudnite ani na aplikáciu SPF na ruky.

Náš tip:

Anthelios Shaka fluid SPF 50 PPD 46La Roche Posay Anthelios Shaka fluid SPF 50+/ PPD 46

Ľahké konzistencie

Keďže prostredie, v ktorom žijeme sa s ročným obdobím mení, správanie a potreby našej pleti sa takisto líšia. Vlhkosť, teplo, silné slnko vytvárajú náročnejšie podmienky, v ktorých potrebuje naša pleť viac ľahkosti a voľnosti. Ani vy nemáte chuť nosiť na sebe zimný kabát a volíte radšej ľahké kúsky, rovnako to je aj s pleťou. Hutné krémy pokojne vymeňte za chladivé gély, krémové čistiace produkty zase môžete nahradiť tými penovými. Všetko toto však paltí len v prípade, že vidíte na pleti, že by ocenila zmenu. Pokiaľ vám vaša aktuálna rutina maximálne vyhovuje, nemáte dôvod ju meniť.

Vitamín C

Známy antixoidant je v dnešnom svete stálicou mnohých kozmetických kufríkov. Milujeme ho vďaka schopnosti redukovať oxidačný stres spôsobený UV žiarením aj znečistením prostredia. V kombinácii s SPF tvorí skvelú dvojicu ako stvorenú na letné a slnečné dni, kedy aktívne bojuje proti predčasnému starnutiu, vzniku vrások a pIgmentových škvŕn, a zároveň pomáha so stimuláciou tvorby kolagénu. Výsledkom je nielen chránená, ale aj rozžiarená a mladistvo pôsobiaca pleť. Dnes vitamín C nájdete v mnohých produktoch od sér cez ampulky až po masky a najrôznejšie krémy. Vyberte si to, čo vám najviac vyhovuje.

Náš tip:

ENVY Therapy Brightening SerumENVY Therapy Brightening Serum

Hydratácia

Mnohí z nás majú ešte stále tendenciu počas leta vynechávať hydratáciu a výživu. Aj keď ste majiteľkou mastnej alebo zmiešanej pleti, neznamená to, že nepotrebuje hydratáciu. Základom sú v tomto prípade správne zvolené produkty, ale aj aktívne látky, ktoré pleť nezaťažia, neupchajú póry, ale naopak, pleti prospejú. Nezabudnite preto na hĺbkovú hydratáciu v podobe kyseliny hyalurónovej, ktorá prospeje každému typu pleti. Dostupná je v rôznych produktoch od séru až po krémy či masky. Hydratačný krém by mal byť takisto samozrejmosťou pretože jeho úlohou je v pleti uzamknúť všetky potrebné aktívne látky, výživu a vlahu. Práve preto je nevyhnutné ho nevynechávať ani počas leta. Pokiaľ vám ťažšie krémy robia problém, siahnite po letnejších verziách v podobe gélových alebo penových produktov, ktoré sú po pokožke ľahšie, neupchávajú póry a nezanechávajú lesklý povlak.

Náš tip:

Omorovicza Balancing Moisturiser Omorovicza Balancing Moisturiser

Foto: Adobe Stock, archív značiek

953

Súvisiace články