Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 23. apríl 2021

Čistenie pre každý typ pleti

V dnešnom svete vládne prirodzenosť, ktorej základom je zdravá a krásna pleť. Čoraz väčší dôraz sa preto kladie na správnu starostlivosť, ktorá by mala ísť ruka v ruke s typom pleti a jej potrebami.

Čistenie pre každý typ pleti

V dnešnom svete vládne prirodzenosť, ktorej základom je zdravá a krásna pleť. Čoraz väčší dôraz sa preto kladie na správnu starostlivosť, ktorá by mala ísť ruka v ruke s typom pleti a jej potrebami. Úplným základom celej starostlivosti je však správne čistenie, ktoré by malo byť ušité na mieru špecifickým potrebám. So značkou Yves Rocher vám pomôžeme nájsť ideálny čistiaci produkt pre každý typ pleti.

 

Značka Yves Rocher je už dlhé roky známa svojim udržateľným prístupom ku kozmetike, ale aj láskou k prírodným ingredienciám. Dôkazom toho sú produkty, ktoré nestrácajú na popularite dlhé roky či desaťročia. Aj tie však neustále prechádzajú vývojom a inováciami, vďaka čomu je každý produkt stále v kontakte s modernou dobou. Teraz Yves Rocher svoju ponuku rozširuje o rad Pure pozostávajúcu z produktov na čistenie pleti, ktoré by mali byť základom každej starostlivosti. Aj pri tomto rade dbá na ekológiu vo všetkých fázach výroby, od pestovania ingrediencií až po obaly. Receptúry nového radu sú preto vyrobené z 96% biologicky odbúrateľných zložiek.

Vzniklo tak 5 rôznych línií, ktoré využívajú aktívne látky nielen na dôkladné vyčistenie, ale aj na s ním súvisiacu starostlivosť o všetky typy pleti. Keďže potreby pleti sa líšia nielen podľa typu, ale aj životného štýlu či podnebia, Yves Rocher zveril svoje produkty 5 rastlinám s unikátnymi vlastnosťami.

Mikroriasa Tetraselmis pomáha s detoxikáciou, okysličením a pleti dodáva antioxidanty. Je základom línie Pure Algue pre normálnu až zmiešanú pleť.

Línia Pure Menthe využíva silu mäty, ktorá je známa svojimi osviežujúcimi účinkami, čo sa zíde pri čistení mastnej pleti.

Upokojujúce a posilňujúce účinky harmančeka môžete zase vyskúšať v línii Pure Camomille, ktorá popri čistení dôkladne vyživí suchú a citlivú pleť.

Na silu nechtíka sa môžete obrátiť v línii Pur Calendula, ktorá si poradí s čistením zrelej pleti, no taktiež jej pomôže s regenerácioua vyhladením.

Špeciálnu starostlivosť a čistenie očného okolia môžete objaviť prostredníctvom línie Pur Bleuet, ktorá sa zbaví make-upu a nečistôt v tomto citlivom okolí, no zároveň sa stará o jemnú pokožku a mihalnice.

Očné okolie & odlíčenie: Pur Bluet

V prípade, že sa každý deň líčite alebo používate krém s ochranným faktorom, je nevyhnutné svojej pleti dopriať dvojfázové čistenie. Prvou fázou by malo byť práve dôkladné odstránenie make-upu či SPF. Až potom by malo nasledovať čistenie samotnej pokožky. Na túto prvú fázu je ako stvorená línia Pur Bluet.

Nevädzová odličovacia línia Pur Bluet pozostáva z dnes už ikonických produktov značky Yves Rocher. Dlhé roky sa spolieha na silu prírody a ponúka tak ideálne produkty na šetrné, ale zároveň efektívne odstránenie make-upu. Nevädza ako hlavná zložka má upokojujúce a ochranné účinky, čo z nej robí ideálnu ingredienciu na používanie v očnom okolí. Produkty v tejto línii sú špeciálne navrhnuté na odlíčenie tejto časti tváre.

Náš tip:

Nestarnúca klasika, ktorá nikdy nesklame. Expresný odličovač očí s nevädzou vás rýchlo zbaví aj vodeodolného make-upu a nečistôt. Jeho dvojfázová textúra je veľmi jemná a hodvábna, no okrem odlíčenia sa dokonca o očné okolie a mihalnice stará.

IMG 4267

Zmiešaná pleť: Pure Algue

Zmiešaná pleť je veľmi špecifická a niekedy aj ťažko uspokojiteľná. Takáto pleť je kombináciou viacerých typov - mastnej, normálnej či dokonca suchej a citlivej, preto je potrebné pri starostlivosti o ňu zohľadňovať viacero elementov a produkty vyberať skutočne precízne. Línia Pure Algue je v tomto prípade ideálnou voľbou. Kľúčovou zložkou je riasa Tetraselmis, ktorá pleť detoxikuje a okysličuje. Vďaka svojmu zloženiu pleť dôkladne, ale zároveň šetrne čistí, avšak pomáhaj aj v boji so znečisteným prostredím či stresom, ktoré sa na pleti takisto odrážajú.

Pure Algue je navrhnutá tak, aby odstránila nečistoty, ale zároveň poskytla potrebnú dávku hydratácie. Po použití je pleť čistá a na dotyk jemná.

Náš tip:

Okysličujúca čistiaca pena si vás získa svojou ľahkosťou a príjemnou textúrou. Pokožku osvieži a vyčistí, no zároveň ju okysličí a dodá jej antioxidanty. Dá sa využiť na odstránenie make-upu, ale aj na čistenie pleti.

IMG 4269

Mastná pleť : Pure Menthe

Lesk, tvorba nedokonalostí či rozšírené póry patria k najčastejším problémom mastnej pleti. Pomôcť jej však môžete aj výberom správnej kozmetiky a začať by ste mali od čistiaceho produktu. Niekoľko možností nájdete v línii Pure Menthe, ktorá vyniká svojou sviežosťou ušitou na mieru mastnej pleti. Hlavnou zložkou je v tomto prípade organická mäta známa svojimi osviežujúcimi vlastnosťami.

Pure Menthe pozostáva z niekoľkých produktov určených na čistenie pleti, ktoré zabezpečujú všetko, čo mastná pokožka potrebuje - osvieženie, čistotu a reguláciu jej funkcie.

Náš tip:

Čistiaci gél je skvelý univerzálny prostriedok, ktorý pleť jemne čistí a exfoliuje bez toho, aby ju vysušoval. Vďaka tomu, že odstraňuje nielen nečistoty, ale aj odumreté bunky predchádza tvorbe nedokonalostí. Tiež póry viditeľne sťahuje a predchádza tvorbe čiernych bodiek.

IMG 4264

Zrelá pleť: Pur Calendula

Zrelá pokožka si vyžaduje citlivý prístup. Častokrát býva suchšia a preto si žiada bohatšie a vyživujúce textúry. Mnohé z nás však hľadajú balans medzi výživou a anti-ageingovými vlastnosťami, čo dokázala prepojiť línia Pur Calendula. Vytvorená je pre požiadavky zrelej pleti a spája v sebe vyhladzujúce aj regeneračné účinky. Jej základom je nechtík lekársky, ktorý ponúka presne tieto účinky, no v kombinácii s ďalšími látkami je ideálnou ingredienciou na efektívne čistenie pleti.

Pur Calendula odstraňuje nečistoty aj make-up, pričom krémová textúra je k pleti jemná a výživná bez toho, aby zanechávala mastný film. Po použití je pleť krásne vyhladená, upokojená a vyživená.

Náš tip:

Vyhladzujúce odličovacie mlieko je skvelý multifunkčný produkt, ktorým pleť dôkladne vyčistíte a zároveň vyživíte. Mlieko má vyhladzujúce účinky, ktoré po použití takisto oceníte. Jednoducho skvelý prvý krok v starostlivosti o zrelú pleť.

IMG 4263

Ciltivá a suchá pleť: Pure Camomille

Ak ste majiteľkou suchej pleti, určite viete, aké náročné je nájsť čistiaci produkt, ktorý pleť zbaví nečistôt, no zároveň ju nevysuší. Vaše hľadanie sa však skončilo pretože v línii Pure Camomille nájdete presne to, čo potrebujete. Suchá pokožka je stavom, ktorý podmieňuje prostredie aj počasie, UV lúče, znečistenie či vlhkosť ovzdušia. S týmito faktormi však zápasia práve výťažky z divokého harmančeku, ktoré majú silu upokojiť a posilniť citlivú a suchú pleť. V rámci čistenia tak svojej pokožke doprajete dávku ochrany aj výživy.

Pure Camomile je rada, ktorá vašu suchú alebo citlivú pleť bude jednoducho rozmaznávať, no pritom ju dôkladne zbaví nečistôt. Harmanček ju upokojí a pomôže obnoviť.

Náš tip:

Upokojujúci odličovací olej je skvelou voľbou pre odlíčenie aj vyčistenie suchej pleti. Jeho hodvábna, luxusná textúra nezanechá pleť mastnú, ale krásne hydratovanú a vyživenú. Odstráni dokonca aj vodeodolný make-up.

IMG 4268

Foto: Redakcia

990

Súvisiace články