Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 5. marec 2021

Kozmetika po štyridsiatke: Aké produkty zvoliť?

Preferencie a potreby našej pleti sa neustále vyvíjajú a menia s pribúdajúcimi rokmi. To, čo naša pleť potrebovala v dvadsiatke už nestačí v tridsiatke a to, čo jej vyhovovalo v tridsiatke už nemusí stačiť v štyridsiatke.

Kozmetika po štyridsiatke: Aké produkty zvoliť?

Preferencie a potreby našej pleti sa neustále vyvíjajú a menia s pribúdajúcimi rokmi. To, čo naša pleť potrebovala v dvadsiatke už nestačí v tridsiatke a to, čo jej vyhovovalo v tridsiatke už nemusí stačiť v štyridsiatke. Ak hľadáte tie správne kozmetické vychytávky, ktoré sú pre pleť po štyridsiatke ako stvorené, čítajte ďalej.

@gisele

Retinol

Ingrediencia, ktorá získala kultový status, za ktorý vďačí svojimi výraznými anti-ageing účinkami. Retinol síce nie je určený výhradne na redukciu vrások a využíva sa aj na iné problémy s pleťou vrátane akné, no jedným z jeho najväčších benefitov je bezkonkurenčná efektivita v anti-ageing sfére. Základné produkty ako kyselinu hyalurónovú či vitamín C je tak na čase doplniť práve nim, pokiaľ ste sa mu doteraz vyhýbali. Poradí si totiž s problémami, ktoré môže byť ťažšie zvládať ako upúdajúca pružnosť, hlbšie vrásky a podobne. Retinol stimuluje obnovu buniek, obnovuje pokožku a stará sa o výrazne mladšie pôsobiacu pleť. Je to jednoznačne to najlepšie z neinvazívnych nástrojov na zachovanie si mlado pôsobiacej pleti. Ak ste už retinol v minulosti používali, vyskúšajte vyššie koncentrácie, no vždy sa poraďte s odborníkmi!

Náš tip:

ENVY Therapy Antiaging SerumENVY Therapy Antiaging Serum

SPF

Ochrana pred UV lúčmi je úplným základom anti-ageingu a preto sa SPF odporúča nosiť na tvári každý deň, aj keď je zamračené, aj v zime, aj keď sme celé dni doma. UV lúče totiž prenikajú cez oblaky aj cez sklo a veľmi jednoducho spôsobujú rýchlejšie starnutie pleti. Aj keď by sme ho mali mať na tvári každý deň, je príliš optimistické myslieť si, že toto pravidlo dodržiava každá žena od skorého veku. Ak teda ešte nepoužívate SPF skutočne každý deň, začnite teraz a nestrácajte čas. V štyridsiatke naša pleť potrebuje ešte viac ochrany pred UV keďže regenerácia je v tomto veku už pomalšia.

Náš tip:

La Roche Posay Anthelios Shaka FluidLa Roche Posay Anthelios Shaka Fluid

Resveratrol

Aktívna látka so silnými antioxidačnými účinkami je reveratrol, ktorý pomáha naprávať škody spôsobené slnkom či znečisteným ovzduším. Oproti iným antioxidantom ako napríklad vitamín C je však veľmi upokojujúci, redukuje aj začervenanie a podráždenie. A keďže v štyridsiatke sa môže mnoho z nás pasovať so zvýšenou citlivosťou, resveratrol je ideálna náhrada za antioxidanty, ktoré ju môžu spôsobovať.

Náš tip:

The Ordinary Resveratrol 3 Ferulic Acid 3The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

LED terapia

Určite ste zazreli množstvo známych osobností s futuristicky vyzerajúcimi LED maskami na tvári. Využívajú ju ich napríklad Victoria Beckham či Chrissy Teigen a spoliehajú sa na ich anti-ageing efekt. Nemusíte investovať do identickej masky za niekoľko stoviek eur, no akákoľvek LED terapia vám určite pomôže. Na trhu je množstvo zaujímavých nástrojov so skvelými recenziami, ktoré pomáhajú s rôznymi problémami pleti. Anti-ageing efekt dosiahnete červeným svetlom, ktoré stimuluje produkciu kolagénu a elastínu, ktoré pleť v štyridsiatke zúfalo potrebuje.

Náš tip:

UFO 2 Smart Mask Treatment DeviceUFO 2 Smart Mask Treatment Device

Kyseliny

Môže sa to zdať ako veľmi protichodné riešenie, keďže pleť v štyridsiatke môže byť citlivejšia a suchšia, avšak striedme používanie kyselín pre ňu môže byť viac ako nápomocné. AHA a BHA kyseliny pomôžu stimulovať bunkovú výmenu, odstraňujú odumreté bunky a odhaľujú krajšiu, mladšiu pokožku. S exfoliáciou to samozrejme nepreháňajte, doprajte si ju len raz-dvakrát do týždňa, podľa vášho typu pleti a jej potrieb.

Náš tip:

Eve Lom Rescue TonerEve Lom Rescue Toner

Foto: Instagram, archív značiek

1079

Súvisiace články