Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 5. marec 2021

Inovatívne značky kozmetiky, ktoré menia našu starostlivosť o pleť

Moderná kozmetika nám poskytuje také možnosti, ako nikdy predtým. Na výber máme obrovské množstvo najrôznejších produktov, o ktorých sa našim mamám či babkám ani nesnívalo, nehovoriac o najrôznejšie elektrických pomôckach alebo inovatívnych nástrojoch.

Inovatívne značky kozmetiky, ktoré menia našu starostlivosť o pleť

Moderná kozmetika nám poskytuje také možnosti, ako nikdy predtým. Na výber máme obrovské množstvo najrôznejších produktov, o ktorých sa našim mamám či babkám ani nesnívalo, nehovoriac o najrôznejšie elektrických pomôckach alebo inovatívnych nástrojoch. Možnosti sú nekonečné a pritom kozmetický priemysel vôbec nedosiahol svoj vrchol. Neustále sa zlepšuje a vyvíja, čoho dôkazom sú aj tieto unikátne kozmetické značky, ktoré posúvajú hranice starostlivosti o pleť ešte ďalej.

Atolla

Značku Atolla založila inžinierka z prestížnej americkej univerzity MIT (Massachussetts University of Technology), ktorá sa pomocou softvéru pokúsila zlepšiť svoju vlastnú pleť. Nakoniec sa z tohto úsilia zrodila značka, ktorá ponúka skutočne inovatívny prístup v starostlivosti o pleť. Každý zákazník dostane najskôr testovaciu sadu, s ktorou bude získavať dáta pre analýzu v softvéri. Následne značka vytvorí podľa dát o úrovni hydratácie, oleja, pH a absorpčnej schopnosti ideálnu kozmetiku, navrhnutú presne na mieru pleti. Formulácia sa pritom neustále vylepšuje a každý mesiac sa prispôsobuje potrebám, ktoré zaznamenávate v príslušnej aplikácii. No nie sú technológie úžasné?

@atollaskinlab / @skinbyrileyb

Proven

Ďalšou skvelou značkou, ktorú má na svedomí absolventka MIT je Proven. Pracuje s patentovaným systémom Skin Genome Project, ktorý obsahuje databázu 8-miliónov recenzií kozmetických produktov, 4000 vedeckých článkov o 20-tisíc rôznych ingredienciách. Využíva umelú inteligenciu na analýzu informácií o vašej pleti na to, aby dokázala namiešať tú vhodnú formuláciu produktu, ktorá bude podporená vedeckými faktmi a samozrejme aj reálnymi skúsenosťami. Cieľom značky je ušetriť čas aj peniaze, ktoré by ste inak vynaložili na hľadanie a skúšanie tých správnych produktov. Tisícky 5-hviezdičkových recenzií sú dôkazom, že to zjavne funguje.

provenskincare foto styleelyst@provenskincare / @styleelyst

IUVENIO

Aj v našich končinách vznikajú skutočne výnimočné projekty! Pokiaľ ste ešte nepočuli o českej značke IUVENIO, tak spozornite. Pracuje s technológiami trochu inak ako predchádzajúce dve značky, avšak jej prístup je skutočne unikátny. Špecializuje sa na zlepšovanie prenosu aktívnych látok do pokožky, ktoré zabezpečuje napríklad prostredníctvom nanovlákenných sér. V jej ponuke nájdete základné produkty na každodennú starotlivosť o pleť od cleansera až po očné sérum, ale aj špeciálne produkty na zasiahnutie konkrétnych problémov, či už anitageing alebo nedokonalosti. Veľmi zaujímavým produktom je práve spomínané nanovlákenné sérum, ktoré výrazne zvyšuje koncentráciu kyseliny halurónovej v jedinej dávke. Výsledkom je silnejšia, efektívnejšia dávka v jednom kroku.

Screenshot 2021 03 03 at 18.36.52@iuvenio

Function of Beauty

Značku Function of Beauty založil inžinier, námorník a chemička, ktorí vyvinuli nespočetné množstvo formulácií najrôznejších produktov na starostlivosť o telo, vlasy aj pleť. Ich cieľom bolo poskytnúť riešenia pre špecifické problémy a zároveň akceptovať individualitu každého z nás. Bežné produkty, ktoré môžeme vidieť v obchodoch sú podľa nich nevyhovujúce, pretože každý z nás je výnimočný. Dnes si v ich ponuke môžete doslova namiešať to, čo je pre vás to nejlepšie, od masky na vlasy až po telové mlieko či najnovšie pleťové séra. Jednodcho si tu vyskladáte kompletnú starostlivosť, ktorú si navyše môžete nechať doručiť domov v pravidelných intervaloch, aké vám vyhovujú, čiže máte ešte aj o starosť menej.

functionofbeauty foto lil wimbs@functionofbeauty / @lil_wimbs

Molecool

Všetci dobre vieme, že krásna pleť nie je len výsledkom našej topickej starostlivosti, ale aj správnej výživy. Tak, ako si ku peknej pleti dopomáhame rôznymi vitamínmi, vďaka českej značke Molecool jej môžeme pomôcť aj s omladením. Značka totiž vytvorila unikátny systém starostlivosti o pleť pozostávajúci z krému a kapsúl, ktoré spolu fungujú synergicky a zabezpečujú ideálne podmienky na to, aby pleť bola pružná, vyplnená, hydratovaná a teda krásna a zdravá. Omladzujúci systém tvorí krém inšpirovaný nano a hi-tech, ktorý bojuje proti starnutiu pleti a obsahuje vysoko účinné látky, nehovoriac o jeho krásnej vôni, na ktorej pracovali renomovaní parížski parfuméri. V kombinácii s kapsulami s obsahom kyseliny hyalurónovej, fytoceramidov a ďalších patentovaných zložiek predstavuje intenzívnu kúru, ktorá významne zlepšuje celkovú hydratáciu pleti, regeneračné schopnosti, viditeľnosť vrások a štruktúru pokožky.

mymolecool@mymolecool

Foto: Instagram, archív značiek

1316

Súvisiace články