Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 8. február 2021

Najnovšie K-Beauty trendy

Kórejskej starostlivosti opleť vďačíme za množstvo vychytávok od zaujímavých ingrediencií až po spôsob ich aplikácie. Vďaka nej sa aj zvyšok sveta naučil používať SPF každý deň apoužívať napríklad sheet masky.

Najnovšie K-Beauty trendy

Kórejskej starostlivosti o pleť vďačíme za množstvo vychytávok od zaujímavých ingrediencií až po spôsob ich aplikácie. Vďaka nej sa aj zvyšok sveta naučil používať SPF každý deň a používať napríklad sheet masky. Čo však má pre nás pripravené K-Beauty pre nasledujúce obdobie? Tieto trendy budú kozmetike dominovať.

Hangbang

Kórejska kozmetika je známa svojimi progresívnymi, inovatívnymi a hi-tech zloženiami. Teraz však tieto produkty bude prepájať aj s tradičnými kórejskými bylinami, ktoré sa využívajú na liečbu už tisícky rokov. Tieto byliny sa vo všeobecnosti nazývajú hangbang a zahŕňajú ingrediencie ako ženšeň, lotus, palina obyčajná a množstvo ďalších, ktorých hlavnou funkciou je bojovať so zápalmi a pomáhať regenerovať. Ide teda o veľmi univerzálne zložky.

Im From Mugwort EssenceI'm From Mugwort Essence 

Centella Asiatica

Táto ingrediencia síce nie je žiadnou novinkou, no aktuálne prežíva svoj boom. Mnohí ju poznáme pod názvom cica, vďaka ktorému je populárna vďaka svojim hojivým účinkom. Siahajú po nej najmä tí z nás, ktorých pleť je citlivejšia, avšak jej účinky sú omnoho širšie. Je nazývaná aj bylinou dlhovekosti vďaka vysokej koncentrácii aminokyselín, flavanoidov, karoténu a niacínu. Jej účinky začínajú pri upokojení pleti, pokračujú v hydratácii a končia až pri boji proti predčasnému starnutiu. Pleť sa vďaka tejto zložke veľmi rýchlo regeneruje, čo je takisto skvelá správa pre každý typ pleti.

Dr.Jart CicapairDr.Jart+ Cicapair 

Anti-akné nálepky

K-Beauty nezabúda ani na nedokonalosti ako čierne bodky a akné. Na tieto problémy má odpoveď vo forme koncentrovaných nálepiek. V Kórei sa používajú už dlhé roky, no teraz sa postupne prepracúvajú aj do našich končín. Tito hydrokoloidné nálepky sa postarajú o zničenie vyrážok doslova z večera do rána. Hydrokoloidné nálepky dokážu „vysať“ tekutiny z rán, kam spadá aj hnis či maz, ktorý môže spôsobiť veľké ťažkosti. Okrem toho tiež chránia konkrétnu oblasť a zabraňujú jej infekcií, čím aj urýchľujú hojenie. Už dnes nájdete množstvo typov takýto nálepiek, ktoré sú perfektnou záchranou aj pri tých horších, nahnevaných vyrážkach.

Screenshot 2021 02 06 at 12.45.57The Klog The Soft Shield Pimple Patch 

Flexibilný minimalizmus

10-kroková starostlivosť o pleť býva prvou vecou, s ktorou sa bežný človek stretol v rámci K-Beauty. Záplavu produktov, ktorá bola pre Kórejčanky úplne bežnou však teraz nahradí väčšia flexibilita. V Kórei dokonca už vznikol aj názov skincare diet, ktorý túto zmenu pomenúva. Vďaka tomuto trendu sa sústredíme na základné potreby pleti a ponúkneme jej jednoduché zložky, ktoré sú funkčné. Pleti tak doprajeme menej ingrediencií, avšak vo vyšších koncentráciách.

2v1: Dekoratívna starostlivosť

S predchádzajúcim trendom súvisí aj tento beauy-skincare trend, ktorý pomenúva hybridy medzi dekoratívnou kozmetikou a starostlivosťou o pleť. Čím menej produktov používame, tým viac od nich očakávame. Ak si teda kúpime napríklad BB krém, budeme od neho očakávať aj to, aby pleť dokonalo vyživil a hydratoval, aby sme pod neho nemuseli vrstviť ďalšie 3 produkty.

Glow Recipe Watermelon Glow Niacinamide Dew DropsGlow Recipe Watermelon Glow Niacinamide Dew Drops 

Rituály pre telo

V Ázii majú veľkú tradíciu klasické „kúpele“ takže bolo len otázkou času, kedy sa naplno rozvinú trendy aj v tomto smere. Práve na tejto kultúre bude postavená aj starostlivosť o telo, ktorá bude benefitovať z klasických ingrediencií ako zelený čaj či probiotiká. Okrem pleti tak budeme môcť poskytovať dokonalú starostlivosť už aj telu a navyše si vytvoríme dokonalý spa zážitok aj v pohodlí domova.

Screenshot 2021 02 06 at 12.55.59KLAVUU Green Pearlsation Tea Tree Care Body Spray 

Foto: archív značiek

952

Súvisiace články