Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 25. január 2021

Pleťové séra pre každú vekovú kategóriu

Pleťové séra sa tešia popularite len niekoľko posledných rokov. Stali sa súčasťou našich bežných beauty rutín adokážu poskytnúť špecializovanú starostlivosť pre rôzne problémy.

Pleťové séra pre každú vekovú kategóriu

Pleťové séra sa tešia popularite len niekoľko posledných rokov. Stali sa súčasťou našich bežných beauty rutín a dokážu poskytnúť špecializovanú starostlivosť pre rôzne problémy. Aké séra sú najvhodnejšie pre rôzne vekové kategórie?

 

20+

20-ročná pleť nemusí mať veľa problémov. Niekedy síce zápasí s akné a inými nedokonalosťami, pridať sa môže aj predčasné starnutie. Na všeobecnú vitalitu pleti je v tomto období ideálne zaradiť vitamín A vo forme retinolu. Ten naštartuje bunkovú výmenu, dokáže pomôcť s vyrážkami, ale aj pomaly vznikajúcimi vráskami, ktoré sa objavujú kvôli kelsajúcej produkcii kolagénu. Je skvelým produktom, ktorý pleti prinavráti mladistvý vzhľad a dokáže sa vyrovnať aj s nedokonalosťami.

Retinol 0.3 Vitamin B3 SerumRetinol 0.3 & Vitamin B3 Serum La Roche Posay

30+

Väčšina ľudí si začne všímať zmeny v elasticite pleti v 30. rokoch, kedy sa výraznejšie začnú prejavovať známky starnutia vrátane vrások, mdlého tónu a povädnutosti, ale aj pigmentových škvŕn. Ideálnym produktom na zacielenie týchto problémov je vitamín C v rôznych formách. Jeho pravidelné používanie pomôže pleť rozjasniť a vzhľadom na to, že funguje aj ako antioxidant, čiže odbúrava nepriaznivé účinky prostredia na pleť. Vie si poradiť aj s celkovou pevnosťou pleti, čím ju udržiava pevnú a mladšie pôsobiacu.

Ole Henriksen Truth SerumOle Henriksen Truth Serum

40+

V štyridsiatke nám už prirodzene klesá aj úroveň estrogénu, čo spôsobuje typickú suchosť pleť. Kyselina hyalurónová je v tomto období ešte dôležitejšia ako kedykoľvek predtým. Dostupná je v najrôznejších formách, takže každý typ pleti si príde na svoje. Nezabudnite ju „zafixovať“ správnym hydratačným krémom, ktorý ju v pleti udrží dlhšie, čím dosiahnete vypnutejšiu, plnšie pôsobiacu pleť. V kombinácii s retinolom a vitamínom C sú to tie správne zbrane na komplexné riešenie pre zrelú pleť.

ENVY Therapy Hydrating SerumENVY Therapy Hydrating Serum

Foto: Adobe Stock

1022

Súvisiace články