Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 4. november 2020

RETINOL- NOVÁ KYSELINA HYALURÓNOVÁ

Vo veku nad 30 rokov sa naše kožné bunky dostanú do neaktívneho, spomaleného stavu. Ak potrebujeme bojovať proti ťažko odstrániteľným kožným problémom, akými sú pigmentové škvrny, vrásky, ovisnutie kože alebo červené post-akné fľaky, oplatí sa vyskúšať retinol.

RETINOL- NOVÁ KYSELINA HYALURÓNOVÁ

Vo veku nad 30 rokov sa naše kožné bunky dostanú do neaktívneho, spomaleného stavu. Ak potrebujeme bojovať proti ťažko odstrániteľným kožným problémom, akými sú pigmentové škvrny, vrásky, ovisnutie kože alebo červené post-akné fľaky, oplatí sa vyskúšať retinol.

 

V dnešnej dobe sú retinol a retinoidy na vzostupe v produktoch určených pre širokú verejnosť na domácu starostlivosť o pleť, a stále viac ohrozujú vedúcu pozíciu kyseliny hyalurónovej.

Od Japonska po Hollywood, milióny ľudí pravidelne používajú retinol. Stal sa neoddeliteľnou súčasťou každodenného ošetrovania pokožky hviezd a hercov. Zvlášť rozšírené je jeho používanie na omladzovanie tváre v Spojených štátoch.

Čo je retinol?

Retinol je derivát vitamínu A, a to forma primárneho alkoholu vitamínu A, k čomu sa viaže ukončenie názvu -ol. Keď sa do nášho organizmu dostane vitamín A tráviacim traktom, dostane sa do kostí, mozgu a svalov, ale takto je takmer úplne spotrebovaný. Na výživu kožných buniek už takmer nič nezostane. Obrovským šťastím však je, že retinol možno použiť aj lokálne, a takto sme schopní dosiahnuť fantasticky intenzívny účinok na kožné bunky.

Účinok retinolu v bežnej kozmetike je nízky, kyselina retinolová, ktorá sa nachádza v lekárskych produktoch, je oveľa významnejšia. Účinky týchto produktov sú oveľa viditeľnejšie.

Čo teda dokáže Retinol?

• Retinol stimuluje produkciu kolagénu.
• Retinol je schopný viazať sa na akýkoľvek receptor pokožky a prikázať bunke, aby sa správala ako zdravá, mladá kožná bunka.
• Retinol napomáha obnove a regenerácii vlákien elastínu.
• Retinol urýchľuje obnovu buniek, odumreté bunky sa rýchlejšie odlupujú a zdravé bunky sa rýchlejšie dostanú k povrchu.
• Retinol dokonale regeneruje slnkom poškodenú pokožku.
• Retinol minimalizuje široké póry.
• Retinol pomáha pri liečbe akné, bez efektu nadmerného vysušenia pokožky.

Kedy by ste mali začať?

Podľa nových odporúčaní už približne od dvadsaťpäť rokov. Krémy, ktoré obsahujú vitamín A, zvládnu drobné vrásky okolo očí. Môžete ich používať každý deň, alebo len každé 2 - 3 dni, podľa toho, ako vaša pokožka reaguje na účinné látky. Pri každodennom použití retinolu sa už po 7 dňoch dá dosiahnuť výrazná zmena v produkcii kolagénu. Vo veku nad tridsať rokov ho naša pleť potrebuje viac než čokoľvek iné. Vzhľadom na to, že pokožku je potrebné postupne navykať na retinol, výrobky Image Skincare Ageless a lekárske produkty Image MD obsahujú rôznu koncentráciu všetkých typov retinolu. Pre každý druh retinolu je omladzujúci účinok odlišný.

ageless kozmetika kremy luxus doplnky na tvar 3Ageless Total Repair Creme. Nočný regeneračný krém bez parabénov, s obsahom 20% zmesi kyseliny glykolovej a retinolu, ktorá obnovuje a omladzuje pokožku, má vysokú účinnosť proti starnutiu.

ageless kozmetika kremy luxus doplnky na tvar 4Total Retinol A - Creme. Vysoko koncentrovaná zmes retinolu a polypeptidov, ktorá obnovuje, omladzuje a regeneruje starnúcu pleť so sklonom k akné.

ageless kozmetika kremy luxus doplnky na tvar 1Ageless Total Overnight Retinol Masque. Odhaľte žiarivejšiu pleť pomocou tejto koncentrovanej nočnej masky s retinolom. Technológia „water bank“pleť priebežne hydratuje a zabezpečuje prísun výživných látok v spánku.

ageless kozmetika kremy luxus doplnky na tvar 2Ageless Total Eye Lift Creme. Znižuje podráždenie a zároveň obnovuje a viditeľne znižuje vznik jemných vrások a tmavých kruhov pod očami. Zlepšuje pevnosť pokožky, znižuje kapilárnu priepustnosť, zvyšuje lymfatickú cirkuláciu a redukuje vačky pod očami.

Viac informácií: www.imageskincare.sk

1877

Súvisiace články